Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 1, 2014, 10:00 AM
Allstar
F@H
 
Join Date: Nov 2008
Location: Tillsonburg, Ontario
Posts: 914

My System Specs

Default Older Machine Running Windows XP - Issues

I am working on a friends HP desktop machine (AMD X2 5000+) so its an older one.

I can do the factory restore easy enough (using F10) and its nice and fresh (minus all the crap it installs games, trail of office, trial of norton etc)

It comes with IE6 so it can't do windows update
I downloaded both SP2 and SP3

Doesn't matter which one I do it installs says to reboot and then it just does a constant loop of reboot and won't go back into windows (even using last known good).

I can get it into safe mode though but thats it. Any ideas?

Thanks!

I could understand if I was installing other drivers and things but I'm just installing windows SP2 (or SP3) nothing else.
__________________


Comp1 (Mine) : ASUS P9X79 LE, 3960X, 16GB Corsair Vengence 1333, PNY 770 4GB, OCZ Vertex3 240GB, OCZ Vertex3 480GB, 600GB VelociRaptor, Corsair 1000HX, Cool Master Cosmos 2

Comp2 (Wife's) : ASUS Sabertooth P67, i7 2700K, 8GB Corsair Vengeance 1866, 1TB HD, 2TB HD, EVGA 660, Corsair 1000HX, HAF 922

Comp3 (Kids) : ASUS P8P67 Pro, i7 2700K, 8GB 1866 GSkill, Gigabyte 770, Crucial M4 120GB, OCZ Vertex3 240GB,1TB WD Black, Antec 850W, Antec 120
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 1, 2014, 10:40 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 1,013

My System Specs

Default

F8 disable automatic restart and report the BSOD code.
__________________
heatware
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 1, 2014, 10:43 AM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,079

My System Specs

Default

Check to see if you can set your SATA drives to IDE.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 1, 2014, 10:54 AM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,353

My System Specs

Default

try using a live linuxdistro or something like that to test the system like memory tests, stress tests
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old April 2, 2014, 10:18 AM
Johnny Buntu's Avatar
Rookie
 
Join Date: Oct 2013
Location: West Van
Posts: 18

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by trayton View Post
I am working on a friends HP desktop machine (AMD X2 5000+) so its an older one.

I can do the factory restore easy enough (using F10) and its nice and fresh (minus all the crap it installs games, trail of office, trial of norton etc)

It comes with IE6 so it can't do windows update
I downloaded both SP2 and SP3

Doesn't matter which one I do it installs says to reboot and then it just does a constant loop of reboot and won't go back into windows (even using last known good).

I can get it into safe mode though but thats it. Any ideas?

Thanks!

I could understand if I was installing other drivers and things but I'm just installing windows SP2 (or SP3) nothing else.

Yup, its a bug in BOTH the AMD chip and Microsoft, neither one ever got around to solving it.
1) make sure you get the latest Bios for the mobo
2) sometimes just installing a usb device will help stop the loop reboot

check this link

Fix for continuous reboot after installing Service Pack 3 in Windows XP

Get back to me

Cheers
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 2, 2014, 10:38 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,939
Default

Quote:
Originally Posted by trayton View Post
I am working on a friends HP desktop machine (AMD X2 5000+) so its an older one.

I can do the factory restore easy enough (using F10) and its nice and fresh (minus all the crap it installs games, trail of office, trial of norton etc)

It comes with IE6 so it can't do windows update
I downloaded both SP2 and SP3

Doesn't matter which one I do it installs says to reboot and then it just does a constant loop of reboot and won't go back into windows (even using last known good).

I can get it into safe mode though but thats it. Any ideas?

Thanks!

I could understand if I was installing other drivers and things but I'm just installing windows SP2 (or SP3) nothing else.
XP is dead this month

Best buy a OS upgrade to win8 or a new system with current OS
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems installing Windows 7, brand new machine Kingsix O/S's, Drivers & General Software 15 December 8, 2012 04:28 PM
Older i5 machine Pabz0r545 Price Check 2 December 31, 2011 08:22 PM
Win7 power issues + older notebooks Behemoth- O/S's, Drivers & General Software 4 November 1, 2010 02:02 PM
Older wireless cards and Windows 7 (32 & 64 bit) Perineum Troubleshooting 2 May 15, 2010 07:26 PM
Anyone running 8GB of Ram in the P5Q-Pro? Issues? The MAX RAM 7 February 10, 2009 07:19 PM