Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 21, 2007, 01:31 AM
MVP
F@H
 
Join Date: Mar 2007
Location: Alberta
Posts: 261

My System Specs

Default Quad Kore Masters

Gents, Ladies,

I have a 4uadcore, an ASUS P5wHD deluxe WiFi, mutant ram 6400, Im looking for real CPU and Mobo temp numbers.
If I go by AsusProbe I am good to go, if I go by Systool(R) I am burning up. Which temp system should I trust with my iron? My conscience and wallet are killen me.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 21, 2007, 03:24 PM
Deathspawner's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Jan 2007
Location: New Brunswick
Posts: 204
Default

Did you try CoreTemp?

http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/
__________________
Techgage.com | Editor in Chief

Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.20GHz, ASUS P5K Premium WiFi-AP, OCZ 8GB PC2-6400, EVGA GTX 285 1024MB
Seagate 500GB, 750GB & 1TB, Pioneer 22x ODD, Corsair 1000HX, Thermalright Ultra-120, CM Storm Sniper
Dell 2408WFP 24", ASUS Xonar Essence STX, Ultrasone PRO 750, Gentoo Linux (KDE 4.4, 2.6.32 Kernel)

"Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get!" - H.P. Baxxter

Profiles: Last.fm | Xbox Live | Steam
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 21, 2007, 03:35 PM
Babrbarossa's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: New Brunswick
Posts: 3,673

My System Specs

Default

It seems that Tjunction has been way off (~22C) on my e6400 - or else Tcase is off too- (which is supposed to be 13-15C lower than Tjunction)- I wonder if that's happening to you too- Until I figured it out, I would use the highest temp to be safe.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 21, 2007, 09:42 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Mar 2007
Location: Alberta
Posts: 261

My System Specs

Default

I gave that Core Temp program a try(Thanks), its got my idles at 45 C , I went to thier site and they say Tjunction is the value Intel sets in the chip as max. The program can show core temps or delta Tjunction temps.
I would guess thats the temp the chip will send an alarm to bios and shut down. Well Its Good news that I know the temps, Thankyou.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quad and folding = whoa... 3.0charlie HardwareCanucks F@H Team 25 January 28, 2008 09:03 AM
Fs Quad Core Q6600 elec999 Buy/Sell & Trade 10 January 26, 2008 09:02 PM
Dual or Quad?? BALISTX CPU's and Motherboards 4 November 22, 2007 01:36 AM
How to fold with a quad? Apollo4g HardwareCanucks F@H Team 34 October 30, 2007 08:45 AM
C2D vs Quad vs Xeon enaberif CPU's and Motherboards 9 August 9, 2007 11:40 PM