Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 5, 2013, 11:39 AM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,366

My System Specs

Default Identifing hardware

I bought a Dell Laptop off of here the things runs perfect but I pulled the hard drive out and installed a SSD into it then installed windows8.1 I cannot get the LAN to work wifi works but the LAN doesn't for some reason it shows up in the Devicemanager with the yellow flag. if I put the other hard drive in it and run windows 7x64 everything works perfectly.
not unfortunately Dell doesn't have any driver support for anything newer the windows vista for this laptop
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 5, 2013, 11:42 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,604
Default

Quote:
Originally Posted by Shadowmeph View Post
I bought a Dell Laptop off of here the things runs perfect but I pulled the hard drive out and installed a SSD into it then installed windows8.1 I cannot get the LAN to work wifi works but the LAN doesn't for some reason it shows up in the Devicemanager with the yellow flag. if I put the other hard drive in it and run windows 7x64 everything works perfectly.
not unfortunately Dell doesn't have any driver support for anything newer the windows vista for this laptop
Then it most likely will not work. There are a lot of driver that were designed for Vista that work in Windows 7 but the same cannot be said about Windows 7 drivers for working in Windows 8.

You can sometimes find manufacturer drivers that may work but a lot of hardware in Dells is very specific.

You could try SWInfo or Speccy
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 5, 2013, 11:44 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Montreal
Posts: 1,514

My System Specs

Default

you might want to try the manufacturer support, try to see the chipset of the card, (like let's say atheros) and look if the manufacturer has a driver for Windows 8.1.
__________________
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 5, 2013, 11:48 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,520

My System Specs

Default

What's it identified as with the working hard drive installed? Device manager should net you a good enough description to go hunting for working win8 drivers.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 5, 2013, 11:56 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,944
Default

yes screen shot of device, as rest said find manufactor of NIC
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 6, 2013, 12:24 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,366

My System Specs

Default

it identifies it as broadcom Ethernet I have tried all of the broadcom drivers I could find and non of them work
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New hardware r0k0 O/S's, Drivers & General Software 4 June 17, 2012 09:01 AM
Some Old W/C Hardware... deathsupport Water Cooling 1 March 26, 2010 01:37 PM
[WTB] Need Hardware for..... kruzn4evr Buy/Sell & Trade 14 March 25, 2009 07:08 PM