Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 25, 2013, 11:39 AM
Your_friendly_gamer's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ottawa
Posts: 694

My System Specs

Default Radmon Freezing on P6X58D Premium and I7 930 and 940

Good day,

I recently got this board, and it works fine except at time. It freezes, I can still hear things, for examply if I play a sound file before it does, but no video at all. The only way I can get the video back is by doing a hard boot.

Things I have tried:

I made sure the bios was up to date, its at 1501.
I tried 2 different cpu's an I7 930 and 940.
I tried one set of ram, but its good ram, it worked on a z77 board np. Its Corsair vengence 1600mhz 9 9 9 24 1.5v
I have tried 2 different video cards, Asus GTX 560 and an EVGA GTX 560TI2Win
I have also tried 2 different psu's Coolermaster M1000 and Corsair AX850
I have updated all of the drivers etc and windows updates.
I have re-formatted my ssd and two different fresh windows 7 install.


One of the capicator was bent when I got the board, but I did straighten it and it seemed to boot fine etc.

Is there anything else I could do? I did stumble on google below and that is exactly what happen, no video:

Need help with i7 930, ASUS P6X58D Premium random freezing


Please let me know if there is something else I can do and or someone has fixed this previously?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old September 25, 2013, 12:07 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,456

My System Specs

Default

the video drivers most likely, I have had the same dam problems off and on for the past 6 months and had to totally remove the nvidia drivers reboot then install fresh drivers. for some strange reason it seeemed to happen more often when I was using firefox web browser .
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old September 25, 2013, 03:49 PM
Your_friendly_gamer's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ottawa
Posts: 694

My System Specs

Default

Yea he, i am using the latest drivers 327.23 and they were no isses before with Mpower Z77 mobo and 3770. I will try rolling back today when I get home. I would hate to return it, as I will get screwed over in shipping:(
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old September 25, 2013, 04:57 PM
ZZLEE's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: KANATA
Posts: 2,144

My System Specs

Default

Try Spy-Bot Search and Destroy

Bunch of Reg Hacks going .
If it picks up anything in registry they seem to be my gripes these days.
__________________
"EVGA hunted down the last dozen or so expats living in Karachi." SKY
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old September 25, 2013, 05:25 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,456

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Your_friendly_gamer View Post
Yea he, i am using the latest drivers 327.23 and they were no isses before with Mpower Z77 mobo and 3770. I will try rolling back today when I get home. I would hate to return it, as I will get screwed over in shipping:(
I had to totally remover all the nvid stuff and delete the folder to get it to stop. the first time I tried it I didn't remove all of the nvid stuff and the problem continued but the second time after I removed all the nvid deleted the folder then rebooted reinstalled the same drivers and stuff ( they were the newest drivers) the problem went away
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old September 25, 2013, 09:20 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

change out your SATA cables, also check cpu pins are lined up
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old September 25, 2013, 09:35 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

oh the ram in every second slot for x58 is tri
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old September 26, 2013, 07:12 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: May 2011
Location: Calgary
Posts: 1,500

My System Specs

Default

How many hard drives are you using?
I have been having issues with Firefox too.
__________________
__________________________________________________ __________
"Lesson's cost money... good ones costs lots" -Tony Beets (gold rush)
__________________________________________________ __________
Mah Rig now
Mah Rig before
My stuff for sale.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old September 27, 2013, 07:44 AM
Your_friendly_gamer's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ottawa
Posts: 694

My System Specs

Default

I tried everything you folks listed. Installed winodws for the 3rd time, used brand new sata cables, only used Vertex 3 ssd and a dvd rom. I also was using 3 sticks of Corsair Vengenece 1600mhz 9 9 9 24 1.5b, even changed the voltage to 1.65 just in case.

I spent a few hours yesterday and the seller was kind of enough to take it back.

Thanks everyone.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old September 27, 2013, 12:58 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

forgot to ask what bios version it has, Asus?

lucky you seller is not a scumbag
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Price Check Please i7 950 / P6X58D Premium / 12GB GSKILL 1600 trayton Price Check 4 February 23, 2012 08:33 AM
Asus P6X58D Premium and raiding SSDs NorthernMaggot New Builds 0 December 30, 2011 08:50 PM
ASUS p6x58D Premium versus Asus Rampage Extreme III Timid newbe New Builds 2 August 17, 2010 02:09 PM
Using ASUS p6x58D Premium or ASUS ROG in Crossfire Timid newbe New Builds 1 August 15, 2010 02:06 AM
The Latest Generation of Motherboards Shown in the ASUS P6X58D Premium Soultribunal Press Releases & Tech News 10 January 22, 2010 05:37 AM