Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 20, 2013, 08:45 AM
the_guitarboy's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2010
Location: Langley, BC
Posts: 77

My System Specs

Default Asrock Extreme4 - USB Mouse/Keyboard are crashing my Nvidia Drivers....

So, new build:

3770K
AsRock Z77 Extreme4
Patriot Mamba 2x8GB 1600
MSI GTX670 PE
Corsair TX850
Razer Lycosa
Logitech MX518

Here is the background on the issue. I get the Nvidia "Driver Not Responding/has Recovered" Black Screen every 30 seconds or so IF the mouse/keyboard are sitting idle. If I move the mouse around I can easily run an entire Heaven 4.0 run, if I leave the mouse idle it will crash constantly.

I can play games almost fine because i'm either pressing keys or moving the mouse, but once they sit idle...BAM, driver crash.

I have tried:
Multiple OS reinstalls (Win 8/Win7)
3 Video card, GTX 670, GTX 470 and a 8800GT
Different SSD drives for OS
Reseat CPU
Ram MEMTEST which passed 100%
1 stick of each DIMM instead of running both
Changed RAM timings
Upping the voltage slightly on everything
NCIX has tested the Corsair TX850 and it passes
Unplugged everything: fans, fan controller, extra hdd etc..
Tried a new Power cable
Tried a new wall socket
tried a new power bar

NOTHING helps. I'm guessing my next thing is to just replace the mobo?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 20, 2013, 06:41 PM
Top Prospect
 
Join Date: Jan 2013
Location: Brampton, Ontario
Posts: 82

My System Specs

Default

I'm noticing a distinct lack of "Tried different Keyboard/Mouse" from that list of troubleshooting attempts. That would be the first thing I would try.
__________________
Personal Rig: See System Specs
HTPC: Pentium G3420, MSI H81i, 4GB G-Skill DDR3 1333, GeForce 650, 400GB Recertified Seagate, 1TB WD Caviar Green, 750GB WD Caviar Blue 2.5", Cooler Master Elite 120 Advanced, Windows 7 x64, 32" Seiki LCD TV, Panasonic SA-HE75 5.1 Reciever
9x Gamer: eMachines eOne - 433 Mhz Celeron, 64 MB RAM, 8MB ATI Rage XL, 6GB HDD, Windows 98se
9x Gamer #2: 500 Mhz Pentium III, 512MB Ram, nVidia Geforce 5600, 20GB HDD, Windows ME
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 20, 2013, 08:18 PM
the_guitarboy's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2010
Location: Langley, BC
Posts: 77

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by LHN91 View Post
I'm noticing a distinct lack of "Tried different Keyboard/Mouse" from that list of troubleshooting attempts. That would be the first thing I would try.
Tried it but forgot to write it.

I figured it out. Turns out I have to install the AsRock Intel HD4000 drivers AFTER I install the Nvidia drivers. If I install a set of Nvidia driver without removing and reinstalling the HD4000 ones the Nvidia drivers go bonkers. Dunno why the hell but it does that but it has solved the problem so far!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Asrock z77 Extreme4 Not Detecting HDD to Install Windows 7 perfectblue Troubleshooting 2 September 25, 2012 02:19 PM
ASUS P8Z77-V ATX vs ASRock Z77 EXTREME4 dadzilla CPU's and Motherboards 4 July 27, 2012 01:18 PM
[FS] [Fund for HT] ASROCK EXTREME4 Z68 Motherboard LGA 1155 MittWaffle Buy/Sell & Trade 18 April 23, 2012 10:29 PM
ASRock p67 Extreme4 GEN3 Pabz0r545 Price Check 2 November 4, 2011 03:18 PM
Heatsink that will fit ASRock P67 Extreme4 Gen 3 Pabz0r545 Air Cooling 20 October 1, 2011 07:58 PM