Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 25, 2013, 07:40 PM
dandelioneater's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Location: Kelowna, BC
Posts: 1,114

My System Specs

Default P9X79 Deluxe intermittent No video on post issue

Having some trouble with my P9X79 Deluxe. On occasion there will be no video signal when the board posts. I just get a blank screen during bootup - no video signal to the monitor.
This occurs on cold boots, warm boots, restarts, etc. I have cleared cmos - no effect. Continuous restarting won't fix it, but sometimes reseating the card will temporarily. I have not lost video while in windows. It just seems to be during bootup.

I move the 660Ti to the 2nd slot and it will post with video fine every time.

Anyone ever experience this? Any other troubleshooting tips?

Thanks in advance
__________________

Last edited by dandelioneater; January 25, 2013 at 07:51 PM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 26, 2013, 03:48 AM
botat29's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Montreal
Posts: 828
Default

How many monitors on this system ? If you have only one, try another connector on the GPU.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 26, 2013, 08:05 AM
dandelioneater's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Location: Kelowna, BC
Posts: 1,114

My System Specs

Default

Just a single 2560x1600 monitor. Ill give that a shot as soon as my WU's are finished.
__________________
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 26, 2013, 08:24 AM
stoanee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2007
Location: Lacombe Alberta
Posts: 3,252

My System Specs

Default

Your monitor may be on its way out. I had a similar problems that I misinterpreted as something else, it took me a while to figure it out.
__________________
heatware
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 26, 2013, 09:05 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,562

My System Specs

Default

Have you tried it out of the case to see if it can be replicated?

Any chance there's a slight "wow" to the case PCI slots? I had a similar issue with one of my homemade bench cases because the vid card was being prevented from seating properly by the lip of the rear slot.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old January 26, 2013, 09:19 AM
dandelioneater's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Location: Kelowna, BC
Posts: 1,114

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
Have you tried it out of the case to see if it can be replicated?

Any chance there's a slight "wow" to the case PCI slots? I had a similar issue with one of my homemade bench cases because the vid card was being prevented from seating properly by the lip of the rear slot.
Yeah, right now the rig is open air atop the motherboard box. It hasn't gone into a case yet. It could possibly be that it isn't seating properly as its not really supported. I have a case coming early next week.
__________________
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sandy Bridge-Extreme MoBo (LGA2011) . . . RampageIV, P9X79 Deluxe, Others?!!? Questtt3 CPU's and Motherboards 4 October 20, 2012 01:05 PM
Asus P8P67 Deluxe USB3.0 Front Panel Issue Eluder CPU's and Motherboards 1 January 28, 2011 07:40 AM
P7P55D-E Deluxe No Post enaberif Troubleshooting 6 December 1, 2010 10:25 AM
[FS] P4C800e deluxe, cpu, ram, video card yamawho Buy/Sell & Trade 14 November 16, 2010 05:27 PM