Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 23, 2012, 01:09 PM
Rookie
 
Join Date: May 2011
Posts: 8

My System Specs

Default New HD7870 Displaying Black Artifacts

I just purchased a new HD7870 and installed it to find that black artifacts are appearing and flickering on various parts of my screen (mostly around icons and the edges of windows). Taking a screen shot doesn't capture the artifcats and I am able to test my monitors and they are working fine.

Does anyone know what causes this? Is there a fix? Do I need to RMA? Thanks!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 23, 2012, 02:27 PM
Rookie
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 36
Default

check the forums for your card if there are many complaints similar to yours and since the card is new might as well rma the card before the warranty expires...if warranties still expire these days
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 23, 2012, 02:56 PM
Rookie
 
Join Date: May 2011
Posts: 8

My System Specs

Default

I booted into safe mode and removed all display drivers and related files. I then installed a non-beta driver (somehow I had installed a beta driver by default) and now everything seems to be running fine.

I will RMA if the artifacts return.
Reply With Quote
Reply


Tags
78070 , artifacts , black , hd78070 , video

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radeon HD7870 Gigabyte or Sapphire? andyhan95 Video Cards 12 June 7, 2012 11:55 PM
GTX570 HD7870 NyteOwl Video Cards 6 March 23, 2012 01:17 AM
Hard drive not displaying correct size belinik Troubleshooting 2 December 2, 2009 01:55 PM
5870 artifacts Goalieman077 Video Cards 14 October 22, 2009 04:19 PM
Artifacts in ATI tool? magictorch Troubleshooting 7 February 25, 2008 01:33 PM