Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 23, 2012, 12:51 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,455

My System Specs

Default Pivos Media player audio problem

I am pretty new to all of these media players becasue I watch every thing off of my PC using my 27 inch LCD TV as am monitor. But I
it is strange I had finally got around to playing with my aios media player and since I actually don't need one I decided o install it on my parents older TV which uses RCA plug ( I guess they are called that yellow white red plugins)

After a few 10 minutes of figuring things out and updating with a new Bios or mod (aasoror.XtrAIOS-3.0.12) which I needed to use this because the wifi wouldn't work, I got the thing up and running with Wifi, but the wifi was having a few more issues so instead I just installed a Hard drive that had a couple of avi files on it .

when I tried a couple of these files the audio was very week and scratchy which made me first think it was a codec problem, I moved the player to my LCD tv and plugged it in using an hdmi cable but the files played perfectly I am not sure what is going on.

The western digital media player using a pen drive to watch video files works good with that TV.
The reason why I wanted to use the pivos media player is because of the wifi it would be allot easier and faster for me to just drag and drop files from my PC to the hard drive through wifi then to keep using the slow pen drive.
does any one have any ideas on why the audio is so scratchy and low.?


OK solved the audiio problem buy reflashing now I have a different problem which I am going to try and solve

Last edited by Shadowmeph; September 24, 2012 at 09:30 AM. Reason: SOLVED the Audio problem
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old September 24, 2012, 07:23 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

need to use a amp between mp and speakers for pivos player don't have enough output power (pre-amp)

using RCA coxial (red/white)cable

pivos audio out to input of amp/reciever Aux or any free slection open
Attached Images
 

Last edited by KaptCrunch; September 24, 2012 at 07:49 AM.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old September 24, 2012, 09:29 AM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,455

My System Specs

Default

funny thing I reflashed and it seems o be working now the problem is that I cannot see pivos from my PC and I cannot connect from pivos to my PC ugg well this is a different story so I guess I will have to make a new post hehe
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old September 24, 2012, 09:29 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,607

My System Specs

Default

What quality video are you trying to playback? It sounds like you're getting packets dropped between your router and your PIVOs device causing the audio issue.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old September 24, 2012, 09:50 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

Quote:
Originally Posted by Shadowmeph View Post
funny thing I reflashed and it seems o be working now the problem is that I cannot see pivos from my PC and I cannot connect from pivos to my PC ugg well this is a different story so I guess I will have to make a new post hehe

need to edit the default gateway in mp to see it on network
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need new media player Nodscene HTPC Systems & Software 4 September 4, 2012 12:45 AM
Media Player Hub MorePower HTPC Systems & Software 3 January 9, 2012 06:35 AM
win media player can play vid but win media center cant Shadowmeph HTPC Systems & Software 0 September 5, 2011 08:52 AM
your favorite media player CTA O/S's, Drivers & General Software 25 November 4, 2008 09:27 PM