Hardware Canucks

Hardware Canucks (http://www.hardwarecanucks.com/forum/)
-   Troubleshooting (http://www.hardwarecanucks.com/forum/troubleshooting/)
-   -   Pivos Media player audio problem (http://www.hardwarecanucks.com/forum/troubleshooting/56879-pivos-media-player-audio-problem.html)

Shadowmeph September 23, 2012 11:51 AM

Pivos Media player audio problem
 
I am pretty new to all of these media players becasue I watch every thing off of my PC using my 27 inch LCD TV as am monitor. But I
it is strange I had finally got around to playing with my aios media player and since I actually don't need one I decided o install it on my parents older TV which uses RCA plug ( I guess they are called that yellow white red plugins)

After a few 10 minutes of figuring things out and updating with a new Bios or mod (aasoror.XtrAIOS-3.0.12) which I needed to use this because the wifi wouldn't work, I got the thing up and running with Wifi, but the wifi was having a few more issues so instead I just installed a Hard drive that had a couple of avi files on it .

when I tried a couple of these files the audio was very week and scratchy which made me first think it was a codec problem, I moved the player to my LCD tv and plugged it in using an hdmi cable but the files played perfectly I am not sure what is going on.

The western digital media player using a pen drive to watch video files works good with that TV.
The reason why I wanted to use the pivos media player is because of the wifi it would be allot easier and faster for me to just drag and drop files from my PC to the hard drive through wifi then to keep using the slow pen drive.
does any one have any ideas on why the audio is so scratchy and low.?


OK solved the audiio problem buy reflashing now I have a different problem which I am going to try and solve

KaptCrunch September 24, 2012 06:23 AM

1 Attachment(s)
need to use a amp between mp and speakers for pivos player don't have enough output power (pre-amp)

using RCA coxial (red/white)cable

pivos audio out to input of amp/reciever Aux or any free slection open

Shadowmeph September 24, 2012 08:29 AM

funny thing I reflashed and it seems o be working now the problem is that I cannot see pivos from my PC and I cannot connect from pivos to my PC ugg well this is a different story so I guess I will have to make a new post hehe

Arinoth September 24, 2012 08:29 AM

What quality video are you trying to playback? It sounds like you're getting packets dropped between your router and your PIVOs device causing the audio issue.

KaptCrunch September 24, 2012 08:50 AM

Quote:

Originally Posted by Shadowmeph (Post 657613)
funny thing I reflashed and it seems o be working now the problem is that I cannot see pivos from my PC and I cannot connect from pivos to my PC ugg well this is a different story so I guess I will have to make a new post hehe


need to edit the default gateway in mp to see it on network


All times are GMT -7. The time now is 01:55 PM.