Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 13, 2012, 09:31 PM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2012
Location: Home... ^_^
Posts: 51
Smile Laptop Restarts at bios screen...

Hey Everyone,

Nice to meet u all..... ^_^

I recently bought a Lenovo Ideapad U410 Ultrabook it came with windows 7 64bit and i just wanted to re partition the Harddisk and at tat time i only had windows 7 ultimate 32bit os... so i tried installing it... And when it asks for the partition to install the os it displayed nothing it was empty... And then i read somewhere that we need to change the sata controller mode to AHCI From RAID and i did tat in bios and then tried installing again and everything worked fine but the next day when i tried to turn on the lap it shows the lenovo screen and then it keeps on restarting in a continuous loop.. then i have to turn off the lap and turn it on again and it will work fine then.. this doesn't happen everytime i turn on the system but sometimes.. how can i fix this??? Hope u can help me..

Thanks ^_^
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old September 13, 2012, 09:54 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,582
Default

Quote:
Originally Posted by syaoran7li View Post
Hey Everyone,

Nice to meet u all..... ^_^

I recently bought a Lenovo Ideapad U410 Ultrabook it came with windows 7 64bit and i just wanted to re partition the Harddisk and at tat time i only had windows 7 ultimate 32bit os... so i tried installing it... And when it asks for the partition to install the os it displayed nothing it was empty... And then i read somewhere that we need to change the sata controller mode to AHCI From RAID and i did tat in bios and then tried installing again and everything worked fine but the next day when i tried to turn on the lap it shows the lenovo screen and then it keeps on restarting in a continuous loop.. then i have to turn off the lap and turn it on again and it will work fine then.. this doesn't happen everytime i turn on the system but sometimes.. how can i fix this??? Hope u can help me..

Thanks ^_^
You need to leave it as AHCI and re-install Windows. Sounds like your getting a BSOD during bootup for a filesystem it can't find.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old September 13, 2012, 10:06 PM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2012
Location: Home... ^_^
Posts: 51
Default

Quote:
Originally Posted by enaberif View Post
You need to leave it as AHCI and re-install Windows. Sounds like your getting a BSOD during bootup for a filesystem it can't find.

Thanks for Replying... ^_^

Ya only when i keep it in AHCI it Boots up windows... If i change it to RAID it Doesnt Boot at all...

BSOD??? anyway to fix it??
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old September 13, 2012, 10:07 PM
Dzzope's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2010
Location: Irishman in Kiev, wOOoo, I'm an alien...
Posts: 2,683

My System Specs

Default

The above, when installing windows (download whatever version came with the laptop and use your product code) choose custom install, delete the partition, re-partition, reformat and then install.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old September 13, 2012, 10:08 PM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2012
Location: Home... ^_^
Posts: 51
Default

Quote:
Originally Posted by Dzzope View Post
The above, when installing windows (download whatever version came with the laptop and use your product code) choose custom install, delete the partition, re-partition, reformat and then install.

Ohhh so the problem is cuz i installed a different OS than it came with....??

So if i install 64 bit OS the problem will go away right??
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Random restarts after flashing Bios and adding RAM Specter Troubleshooting 7 March 17, 2012 10:54 AM
Black screen, no BIOS/POST Su8perkillr Troubleshooting 3 January 17, 2012 10:03 AM
GPU artifacts, everywhere, even on BIOS screen... jagui Troubleshooting 13 January 28, 2011 09:22 AM
screen res controlled by actual screen or laptop supaflyx3 Mobile Computing 3 July 29, 2010 08:36 PM
Double Bios Post Screen at start up? CoolHandL CPU's and Motherboards 3 July 3, 2010 03:14 PM