Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old September 9, 2012, 11:50 PM
Banned
 
Join Date: Jan 2008
Location: midland, ontario
Posts: 519
Default

Update:
disconnected reset wire on case,
reduced gpu clock to 1.18 ghz

System has ran stable since doin so & not doing anything graphicaly intense ...

Then this morning about 20 minutes ago ... jumped into my 1 game combat arms ... was able to play for around 1-2 hrs .... THEN again system hung n rebooted. Gpu temps with fan @ 42% where 37c in game during gameplay ....

Thoughts that maybe it's the gpu gettin weak(er)?
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old September 10, 2012, 11:06 PM
Banned
 
Join Date: Jan 2008
Location: midland, ontario
Posts: 519
Default

Here's another thought .... might a dying soundcard plausable cause a system to hang/reboot randomly ..... just tried not playin any music in the background on my pc & in the 5-6 hrs of online gaming in the 2 games I play ... it never did it other then the games themselves crashing. My X-fi's around 3 yrs old now ?

thanks
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old September 11, 2012, 06:42 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,068

My System Specs

Default

Best way to trouble shoot is yank the card out and see if the problem repeats itself.

-ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old September 15, 2012, 01:02 AM
Banned
 
Join Date: Jan 2008
Location: midland, ontario
Posts: 519
Default Followup on things

I finaly got the windebug program on my pc & here is some of what the last 4-5 errors have been sayin when the total restart/reboot of the pc has occured while gaming or watching a video:

"FAULTING_MODULE: fffff80002c10000 nt
DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP: 501344d9
WRITE_ADDRESS: unable to get nt!MmSpecialPoolStart
unable to get nt!MmSpecialPoolEnd
unable to get nt!MmPoolCodeStart
unable to get nt!MmPoolCodeEnd
000000fff1682464
CURRENT_IRQL: 0
FAULTING_IP:
atikmdag!ulControllerSetCfg+728
fffff880`048fae10 ?? ???
CUSTOMER_CRASH_COUNT: 1
DEFAULT_BUCKET_ID: VISTA_DRIVER_FAULT
BUGCHECK_STR: 0xD1
LAST_CONTROL_TRANSFER: from fffff80002c8e769 to fffff80002c8f1c0
STACK_TEXT:
fffff880`15fce8c8 fffff800`02c8e769 : 00000000`0000000a 000000ff`f1682464 00000000`00000002 00000000`00000001 : nt+0x7f1c0
fffff880`15fce8d0 00000000`0000000a : 000000ff`f1682464 00000000`00000002 00000000`00000001 fffff880`048fae10 : nt+0x7e769
fffff880`15fce8d8 000000ff`f1682464 : 00000000`00000002 00000000`00000001 fffff880`048fae10 fffff880`15fce940 : 0xa
fffff880`15fce8e0 00000000`00000002 : 00000000`00000001 fffff880`048fae10 fffff880`15fce940 00000000`00000000 : 0xff`f1682464
fffff880`15fce8e8 00000000`00000001 : fffff880`048fae10 fffff880`15fce940 00000000`00000000 00000000`00000000 : 0x2
fffff880`15fce8f0 fffff880`048fae10 : fffff880`15fce940 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : 0x1
fffff880`15fce8f8 fffff880`15fceba0 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : atikmdag!ulControllerSetCfg+0x728
fffff880`15fcea78 00000000`00000000 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : 0xfffff880`15fceba0

STACK_COMMAND: kb
FOLLOWUP_IP:
atikmdag!ulControllerSetCfg+728
fffff880`048fae10 ?? ???
SYMBOL_STACK_INDEX: 6
SYMBOL_NAME: atikmdag!ulControllerSetCfg+728
FOLLOWUP_NAME: MachineOwner
MODULE_NAME: atikmdag
IMAGE_NAME: atikmdag.sys
BUCKET_ID: WRONG_SYMBOLS"

"MODULE_NAME: dxgkrnl
FAULTING_MODULE: fffff80002c67000 nt
DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP: 4ce799fa
WRITE_ADDRESS: unable to get nt!MmSpecialPoolStart
unable to get nt!MmSpecialPoolEnd
unable to get nt!MmPoolCodeStart
unable to get nt!MmPoolCodeEnd
0000000000000003
CURRENT_IRQL: 0
FAULTING_IP:
nt+89d20
fffff800`02cf0d20 ?? ???
CUSTOMER_CRASH_COUNT: 1
DEFAULT_BUCKET_ID: VISTA_DRIVER_FAULT
BUGCHECK_STR: 0xA
LAST_CONTROL_TRANSFER: from fffff80002ce5769 to fffff80002ce61c0
STACK_TEXT:
fffff880`02f8c308 fffff800`02ce5769 : 00000000`0000000a 00000000`00000003 00000000`00000002 00000000`00000001 : nt+0x7f1c0
fffff880`02f8c310 00000000`0000000a : 00000000`00000003 00000000`00000002 00000000`00000001 fffff800`02cf0d20 : nt+0x7e769
fffff880`02f8c318 00000000`00000003 : 00000000`00000002 00000000`00000001 fffff800`02cf0d20 fffff880`052c74ab : 0xa
fffff880`02f8c320 00000000`00000002 : 00000000`00000001 fffff800`02cf0d20 fffff880`052c74ab 00000000`00000000 : 0x3
fffff880`02f8c328 00000000`00000001 : fffff800`02cf0d20 fffff880`052c74ab 00000000`00000000 00000000`00000000 : 0x2
fffff880`02f8c330 fffff800`02cf0d20 : fffff880`052c74ab 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : 0x1
fffff880`02f8c338 fffff880`052c74ab : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt+0x89d20
fffff880`02f8c340 00000000`00000000 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : dxgkrnl+0x14ab

STACK_COMMAND: kb
FOLLOWUP_IP:
dxgkrnl+14ab
fffff880`052c74ab ?? ???
SYMBOL_STACK_INDEX: 7
SYMBOL_NAME: dxgkrnl+14ab
FOLLOWUP_NAME: MachineOwner
IMAGE_NAME: dxgkrnl.sys
BUCKET_ID: WRONG_SYMBOLS"

It also mentioned in 1 of the dialog boxes something about "DXgadaptor" error ?

So far im now thinking plausably the videocard maybe is causing this ?
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old September 15, 2012, 08:42 PM
Banned
 
Join Date: Jan 2008
Location: midland, ontario
Posts: 519
Default

So can anyone tell me if this is just a software error or possibly hardware error in the videocard itself? I know I also did some open gl/cl mem test on the videocards memory a few days back & it reported some kinda errors in the ram it tested.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing Sound while using Mic Chos3n Troubleshooting 11 November 17, 2011 09:24 PM
need powersupply help severity New Builds 4 December 2, 2010 05:10 PM
5.1 Speakers Buzzing out :( Rocco_360 Troubleshooting 13 June 16, 2009 06:31 PM
Need a 12V Powersupply Cptn Vortex Power Supplies 8 January 12, 2009 05:48 PM