Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 14, 2012, 08:54 PM
Jake_HT's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Calgary, AB
Posts: 1,987

My System Specs

Default Windows showing 4gb of 6gb of RAM. Cpu-z shows 6.

Any idea what's going on here? Just did a fresh install after getting my SSD back from warranty. I have had 6GB installed for years and it always worked great. Did not change anything.

http://i.imgur.com/398lH.png (same pic)

__________________
http://jakeht.deviantart.com/
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 14, 2012, 09:19 PM
Jake_HT's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Calgary, AB
Posts: 1,987

My System Specs

Default

Re-seating RAM fixed it. Weird but I'm happy now.
__________________
http://jakeht.deviantart.com/
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 14, 2012, 09:38 PM
ZZLEE's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: KANATA
Posts: 2,141

My System Specs

Default

I have had that happen a few times on My ASUS boards.
__________________
"EVGA hunted down the last dozen or so expats living in Karachi." SKY
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old August 14, 2012, 09:56 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,452

My System Specs

Default

I was going to ask if you where using x86 or x64 OS but you solved it lol
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old August 15, 2012, 05:09 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,603

My System Specs

Default

I was going to say your RAM is either seated bad or a dying stick.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDD not showing up in windows great_big_abyss Storage 5 June 23, 2012 12:12 PM
Microsoft Shows Off Windows 8 Mobile Broadband Improvements Sam_Reynolds Press Releases & Tech News 0 January 20, 2012 05:24 PM
Windows 7 Stopped Showing Korean Characters. Can Show Japanese and Chinese geokilla O/S's, Drivers & General Software 4 January 22, 2011 09:08 AM
Windows Live Messenger Not Showing Contact Name geokilla O/S's, Drivers & General Software 0 July 20, 2009 07:30 PM
320 gb hd only shows 298 gb?? Shadowmeph Storage 13 December 7, 2008 10:03 PM