Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old August 22, 2012, 04:45 PM
Top Prospect
Join Date: Jan 2010
Posts: 95

Is there any chance your cpu heatsink is not attached correctly and the CPU is cutting its clock speed down to save itself?

Originally Posted by GT7R View Post
I've recently built a system with the specs listed in the upper right drop-box. Fresh copy of windows, and it's slow. Like, very slow. I open an executable file and it takes 10 seconds just to respond. Browsers are slow, microsoft updates are slow... feels like it's a pentium 4, no joke. Updated to all the latest drivers, new BIOS, everything there is.
Does anyone have an idea..?
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old August 22, 2012, 05:04 PM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,219

My System Specs


Chipset, SATA, USB and all other drivers installed?

HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Laptop extremely slow after about 3-5 minutes GameOnTurtle Troubleshooting 4 September 12, 2011 11:09 AM
Extremely slow transfer rates muse108dc Troubleshooting 8 July 28, 2011 04:45 PM
C2D Tower extremely slow Takkyu Troubleshooting 8 June 26, 2011 05:37 PM
Second vid card extremely slow biff Video Cards 5 April 21, 2011 06:38 AM
Extremely unimpressed with Bioware DLC muse108dc Gaming 7 November 1, 2010 02:45 PM