Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old June 15, 2012, 08:29 AM
Bungwirez's Avatar
MVP
 
Join Date: Feb 2012
Location: Mississauga
Posts: 448

My System Specs

Default tell me will be ok.

asus m4ez 2600K all stock clocks. bios 1004
been rock solid for months and months.
had one BSOD yesterday that caused my OS drive to disappear in bios.
clear CMOS returned the SSD to the boot list and everythin was good.

today I was doing a little browsing, then left for errands, leaving my PC as I often do in idle state....
btw no hiberation or sleep states enabled.
so I come home and find everything power on, fans spinning pumps pumpin but no video signal.

I look at the LED it says "00"
clear CMOS ...nothing
MemGo... nothing
Q button cuts the power as it should, but still same error.
switched to secondary bios still nothing.
everything is attached and plugs are checking out.
entire system is underwater and been cool as cucumber.
Am I pouched? or is there something I can do to fix this?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old June 15, 2012, 06:32 PM
Bungwirez's Avatar
MVP
 
Join Date: Feb 2012
Location: Mississauga
Posts: 448

My System Specs

Default

yep ... no love.

CPU fails to initialize. Thats bad right?

FML
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old June 15, 2012, 06:50 PM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 11,648
Default

Try removing memory DIMMS one at a time. Essentially, force the CPU to boot in single channel mode.

Also, are you running off of the internal or external graphics?
__________________
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old June 15, 2012, 07:30 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,826

My System Specs

Default

yup break it down to the bare minimum and try again
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old June 15, 2012, 08:09 PM
Bungwirez's Avatar
MVP
 
Join Date: Feb 2012
Location: Mississauga
Posts: 448

My System Specs

Default

its good that I had planned to tear it all down to add the Mayhem Aurora.

fun times. thanks for the help guys
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes