Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 11, 2012, 01:10 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5
Default random shut down+boot problems

Ok, I've been having weird problems with my build recently and I haven't been able to figure anything out about it, slightly afraid its a virus. The computer at first seemed to be shutting itself off, but its usually going into an s3 sleep state and windows resumed where it left off, or display a restoration error.

But here's the weird part. When it's starting up, usually there will be no video feed, or any response at all from the motherboard and only the ps2 port works. Then, after multiple attempts it will finally get going again and usually give me the windows error screen about deleting restoration data. Now this has been happening what seems to be randomly, but never when i am actually using the computer or for that matter never when I'm in the room.

I checked everything internally, no water cooling leak, CPU is normal heat wise and isn't fried etc. I've been delaying deleting windows for as long as possible, but is that going to be my only fix at this point? Any help is really appreciated! Thanks!

Also specs:
i7 2600k
evga gtx 580 SC
asus maximus IV mobo
8 GB corsair vengeance 1600 mhz
Antec HCP 1200w
XSPC 360mm radiator cooling loop
1 tb WD caviar black
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 11, 2012, 07:12 PM
Allstar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Edmonton
Posts: 646

My System Specs

Default

/Run the "free trifecta"
1: Spybot search and destroy
2: malyware bytes
3: antivirus (i use avg, but use w/e you like)

/Run CCleaner
1: scan for registry problems
2: make backup (it'll prompt you, don't worry)
3: fix registry issues

/Run windows repair utility
1: put windows disk in the drive
2: restart computer
3: boot from cd and run the repair utility

If this doesn't work proceed to hardware trouble shooting

Good luck, and god speed!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 12, 2012, 05:13 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5
Default

oh wait, never mind i get it. Thanks!

Last edited by guster11; March 12, 2012 at 05:50 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Random computer problems _Slacker Troubleshooting 16 August 28, 2011 11:22 PM
Boot Problems TheWanderer Troubleshooting 10 September 13, 2010 07:04 PM
Evga Classified Boot Problems Goalieman077 Troubleshooting 17 October 10, 2009 02:37 PM
New Build / Disk Boot problems... Toyuko Troubleshooting 13 September 19, 2009 05:57 PM
Need Help - Random Re-Boot misterlarry Troubleshooting 17 September 20, 2008 02:23 PM