Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 29, 2012, 12:48 PM
Dazmode's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2009
Location: Oakville
Posts: 1,700
Default Marvell and Intel Raid conflict

Hi guys,

I have Gigabyte G1 Sniper board that comes with 2 ports SATA3 on Marvell and 6 SATA2 in Intel controllers.


I set raid 1 on two Intel510 SSDs off the marvel (installed all the soft) and later added two regular HDD on Intel (which i want to mirrow as well).

My problem is that when I set Intel in raid mode in BIOS and configured RAID in , system only willing to boot trough Intel controller and seems Marvell is not even shows up.

Any tips on work around?
__________________
Venom Build: Caselabs SMH10, 3930k, 2x GTX680, MSI BigBangII, 8x Dominators, 2 x D5 , Quad Rad, Adaptec 7805, 4x WD Red, 2x Intel 510, Aquaero 5, 11x GT
Silent Sniper Build: Final Video, XSPC H1 Cube case, Supreme HF, 2xGTX470, GA G1 Sniper, Dominators, 2x Triple rad, Triebwerk Fans, 2x D5, Custom Sleeving
Orange Build: Final Video
HTPC Build: Final Video
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 29, 2012, 04:17 PM
Phill's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Morden MB
Posts: 597

My System Specs

Default

I would HIGHLY suggest you run your two Intel SSD on the Intel Sata 3 ports and the two HDD on the Intel sata 2 ports. I would only use the Marvell ports as a last resort.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 29, 2012, 05:37 PM
Dazmode's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2009
Location: Oakville
Posts: 1,700
Default

Apparently two are not supported simultaneously, so have to be one or other. Will stick to SATA2 off the Intel.
__________________
Venom Build: Caselabs SMH10, 3930k, 2x GTX680, MSI BigBangII, 8x Dominators, 2 x D5 , Quad Rad, Adaptec 7805, 4x WD Red, 2x Intel 510, Aquaero 5, 11x GT
Silent Sniper Build: Final Video, XSPC H1 Cube case, Supreme HF, 2xGTX470, GA G1 Sniper, Dominators, 2x Triple rad, Triebwerk Fans, 2x D5, Custom Sleeving
Orange Build: Final Video
HTPC Build: Final Video
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 29, 2012, 07:16 PM
Phill's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Morden MB
Posts: 597

My System Specs

Default

Currently on the P67 Sabertooth I am using all sata ports are in use. I am forced to use the marvell ports and had some issue getting them to work. I had to use the marvell drivers from a P8P67 PRO (old board that I am trying to RMA) in order for the marvell ports to be stable. When I was still using the P8P67 PRO I had NO issues with the marvell ports FYI.

Again, you are doing the correct move by using Intel controller. It is much better than Marvell.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 29, 2012, 10:02 PM
ZZLEE's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: KANATA
Posts: 2,132

My System Specs

Default

My Gene has a Marvel I also had some issues. not useing it now.
__________________
"EVGA hunted down the last dozen or so expats living in Karachi." SKY
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Migrating Intel RAID JD Storage 7 March 26, 2011 10:25 PM
Cirair P3 128 GB SATA 3 Marvell ZZLEE Storage 0 February 14, 2011 10:32 PM
SSD RAID support from Intel N.V.M. Storage 8 August 22, 2010 04:05 AM
Marvell's ARMADA: [anandtech] gingerbee Press Releases & Tech News 0 October 19, 2009 10:15 AM
SATA-3G HDD with Marvell controller!!! francois methot Storage 2 August 23, 2007 02:16 PM