Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 25, 2012, 10:11 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 11
Default LG dvdrw rom problem help :(

I have a new lg dvdrw rom and its doing the weirdest thing and noone can help me in my area except say replace it. the thing is it works fine except when i put the disk in i have to eject it and then reinsert it to get it to show the drive and read the disk . workd fine after doing that until i reboot system then i have to repeat the process to get the drive to show up with the disk in it again. its 100% working when i do this but i feel this isnt right and would love some input on the matter. my system is as follow

windows 7 64 bit home premium:

intel 3930k processor with 8 gig ram

nvidia 580gtx graphics

and 2 velociraptors running raid 0 in sata 3.0g

To me it seems like a conflict issue with driver but i tried unistalling and updating drivers. i even pulled the rom out and reconnected with diffrent sata cable. hope someone can help ty much
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 25, 2012, 10:15 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,657
Default

pbciously it doesn't work fine. go replace it.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 25, 2012, 10:20 PM
Silent_Avenger's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Nov 2011
Location: Toronto
Posts: 472

My System Specs

Default

The people in your area telling you to replace it are probably right. Since it's new just get it exchanged for another one.
__________________
Main System //// Dedicated Folding PC 1 //// Dedicated Folding PC 2 //// Laptop

Youtube Channel: http://www.youtube.com/DarkDivinityPC

I fold for a cure. Team 213366 and 54196.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 25, 2012, 10:23 PM
Birk's Avatar
Allstar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Burlington, On
Posts: 606

My System Specs

Default

i have 3 extra ones here that came with my case from squeetard, if you wanna pop for shipping u can have one for free

T1K 3V9 for shipping quote.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 25, 2012, 10:48 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 11
Default

yeah i will try and replace it and hope the new one doesnt do it too. To me it just feels like a registry/ driver or software conflict but im no expert by no means. thx for respnding fellas
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old January 26, 2012, 06:47 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,955
Default

software, have you checked firmware of the LG drive also what MB model you have
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old January 26, 2012, 07:14 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,657
Default

Quote:
Originally Posted by tigerzfan4life View Post
yeah i will try and replace it and hope the new one doesnt do it too. To me it just feels like a registry/ driver or software conflict but im no expert by no means. thx for respnding fellas
The only software issue that I know of that plagues optical drives in Windows is the upper/lower filters.
Don't fart around and waste time simplest to replace the drive and if issues remain afterwards then dig deeper.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old January 26, 2012, 02:37 PM
Allstar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Vancouver, BC
Posts: 729
Default

LG drives are crap. I have 2 of those that crap out in less than 1 year of use. Even their website is crap since there's 1 year warranty on them but I can't even register to have it RMA. My drives would sometime show up then won't or sometime slow down the boot because the mobo won't detect it or slow to detect it. They would also sometime refuse to open as if they get no power. Don't know how good Lite-On is still but that's the only unit still working beside a Sony IDE DVD drive.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old January 26, 2012, 08:46 PM
Silent_Avenger's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Nov 2011
Location: Toronto
Posts: 472

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by moocow View Post
LG drives are crap. I have 2 of those that crap out in less than 1 year of use. Even their website is crap since there's 1 year warranty on them but I can't even register to have it RMA. My drives would sometime show up then won't or sometime slow down the boot because the mobo won't detect it or slow to detect it. They would also sometime refuse to open as if they get no power. Don't know how good Lite-On is still but that's the only unit still working beside a Sony IDE DVD drive.
LG isn't that bad but they can be touchy depending on your system. My LG dvd drive in my old win xp system works perfectly fine. So far my liteon blu-ray drive is working perfectly fine even the lightscribe works fine. My sony dvd drive works ok as well but it's noisy as so I don't use it unless I have to.
__________________
Main System //// Dedicated Folding PC 1 //// Dedicated Folding PC 2 //// Laptop

Youtube Channel: http://www.youtube.com/DarkDivinityPC

I fold for a cure. Team 213366 and 54196.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old February 12, 2012, 02:07 AM
Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Location: Brome, Quebec
Posts: 29

My System Specs

Default

you said its new so RMA it, but to answer how to fix issue, i doubt its driver most dvd roms use generic driver and this is almost never the issue, have you tired calling lg maybe its a known bug or at a minimum they'll be more qualified to diagnose problem with it. Hope you get it sorted!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hard drive problem or Windows 7 Problem?! aeminence New Builds 4 October 13, 2011 07:46 AM
could this be a game problem or a video driver problem? Shadowmeph Troubleshooting 4 December 17, 2010 07:01 AM
[WTB] HTPC parts (GPU, CASE, PSU, HDD, DVDRW, RC possibly) undeclared Buy/Sell & Trade 4 September 18, 2010 10:05 AM
[WTB] i5 P55 1156 Motherboard / DVDRW / DDR3 RAM Chere Buy/Sell & Trade 5 May 5, 2010 07:24 PM
[WTB] Core i5 750, HD4870, DDR3 4GB Memory, P55 Mobo, Dvdrw Sata!!! Yamcha Buy/Sell & Trade 17 February 2, 2010 07:42 AM