Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 3, 2012, 02:45 PM
geokilla's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Posts: 3,635

My System Specs

Default BIOS Doesn't Detect DVD Drive In AHCI Mode

My BIOS doesn't seem to detect my DVD drive when I have the OnChip SATA type set to AHCI mode... If I set it in IDE mode it can detect the DVD drive no problem. Does anyone know of a fix? I'm running the latest BIOS already (not beta).
__________________
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 3, 2012, 02:49 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

check OnChip SATA drivers are up to date and firmware for dvd
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 3, 2012, 03:00 PM
geokilla's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Posts: 3,635

My System Specs

Default

Well that wasn't so hard.... Solved it by putting it into SATA port number 4 and having that SATA port in IDE mode. Should've Googled some more before posting...
__________________
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 3, 2012, 03:03 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

lol google ur friend glad you got it sortted
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do i know if my "Drive Controller" is running in "AHCI mode"? Teo3201 Storage 2 October 8, 2011 10:54 PM
SSD making BIOS really slow, and won't detect the SSD Mr. Gruntsworthy Troubleshooting 24 March 5, 2011 11:53 AM
P8P67 Pro disables boot drive selection when in RAID mode lowfat CPU's and Motherboards 0 February 4, 2011 05:43 PM
Windows 7 installtion doesn't detect hard drive rapmaster Troubleshooting 0 May 14, 2009 03:24 PM
Windows 7 can't detect my Hitachi TB drive HoTiCE_ Storage 5 March 20, 2009 09:48 AM