Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 27, 2011, 06:39 AM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2011
Location: Montreal
Posts: 96

My System Specs

Default Need help with USB3 ports

I just assembled my PC. Im using an ASUS P8Z68-v board.
I have a Corsair Carbide 400R case that has 2 front USB 3 ports

I connected my keyboard and mouse to these front USB 3 ports, while I had my USB flash drive in the back USB 2.
I went to BIOS and had both the mouse and keyboard available, booted from the USB drive and installed windows.
But now for some reason when I connect either the mouse or the keybaord to the front USB 3, they aren't responding.
I tried the back panel USB 3 and noticed that it is not working.

Do you have any ideas on what could be wrong?

THanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 27, 2011, 07:16 AM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,535

My System Specs

Default

You'll need to install the USB3 controller drivers, which are not included with windows 7 unless slipstreamed.
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 27, 2011, 07:16 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,934
Default

P8Z68-v is a PRO, LE or pro gen3

the 20pin usb3 connector not matching pinout of case connection or using the 1394 as usb
Attached Images
     
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 29, 2011, 09:19 PM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2011
Location: Montreal
Posts: 96

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by supaflyx3 View Post
You'll need to install the USB3 controller drivers, which are not included with windows 7 unless slipstreamed.
Thank you very much!
problem was solved by installing the drivers.

The only thing that confused me was the fact that it was running ok in BIOS
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 29, 2011, 09:38 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,596
Default

Quote:
Originally Posted by mardig88 View Post
Thank you very much!
problem was solved by installing the drivers.

The only thing that confused me was the fact that it was running ok in BIOS
bios is hardware level not software
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blocking Ports Arinoth Networking 4 May 26, 2011 05:04 AM
ASUS M4A88TD-M/USB3 & M4A88TD-V EVO/USB3 AM3 Motherboards Review Comment Thread SKYMTL CPU's and Motherboards 5 March 24, 2011 05:29 PM
Asus Shows Off P7P55/USB3 Motherboard with USB3.0 Header FiXT Press Releases & Tech News 0 July 16, 2010 11:22 AM
just realized I don't have enough USB ports Shadowmeph Peripherals 14 December 1, 2009 06:15 PM