Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 22, 2011, 11:53 PM
Allstar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Vancouver, BC
Posts: 705
Default Possible dying mobo?

My Hackintosh is acting weird lately. The following problems were observed:

1. Access DVD-rom cause lock up.
2. Very very slow boot up.
3. BIOS suddenly threw up errors saying something along the line that it didn't boot up properly. I haven't touched to BIOS in months.
4. Sometime the DVD is just not visible in OSX but detected in AHCI boot up.

The only hardware change during the OSX upgrade was adding more RAM that is rated at 5-5-5 but mixed with 1.9V and 1.8V. I was running all the RAM at 1.9V and no OC otherwise. Am I looking at a dying motherboard or possible dying PSU? I do have one of those Antec simple PSU tester.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 23, 2011, 04:22 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,918
Default

sounds if cmos battery is dead.... not keeping bios info

or HDD cable or drive is on the wayout, best back up your data now

check for bios updates
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 25, 2011, 03:43 PM
ern88's Avatar
MVP
 
Join Date: Jan 2011
Location: Halifax, Nova Scotia
Posts: 277

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by KaptCrunch View Post
sounds if cmos battery is dead.... not keeping bios info

or HDD cable or drive is on the wayout, best back up your data now

check for bios updates
Agreed with kapt. Sounds like the CMOS Battery may be low on power. Cheap fix for you hopefully. Let us know.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GPU dying? Or ???? RainMaker Troubleshooting 11 December 13, 2009 07:09 AM
CPU dying??? Lamb Troubleshooting 9 December 8, 2009 01:10 PM
hot psu = dying? belinik Power Supplies 2 November 24, 2009 07:13 PM
Dying 790i... Nuggits Troubleshooting 4 August 19, 2009 12:20 AM
Sounds like a dying mobo Arinoth Troubleshooting 3 July 20, 2009 05:54 PM