Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 29, 2011, 05:40 AM
cmac79's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2008
Location: Newfoundland
Posts: 1,051

My System Specs

Default boot up prob

i just got my back mobo back from rma today,put it back in my tower but when i go to boot up i get my first usual screen where it list ur hdd cd/dvd rom etc. then it goes to a black screen for a second then comes up choose ur boot device with only my cd/dvd rom showing up no hdd. if i choose it it says no bootable device press any key to go back.thats as far as i can get...i put in my windows disc with same results,tried diff hdds with same results..????am i missin something/ i put this pc together before with no probs.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 29, 2011, 07:04 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,951
Default

check HDD cables and in bios make sure OS drive is first
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 29, 2011, 07:49 AM
MVP
 
Join Date: Jan 2008
Location: Cambridge, ON.
Posts: 499
Default

As mentioned recheck everything
make sure the proper HD is the 1st boot device and additionally

Did you "mark" the old motherboard somehow to see if you got it back?
Or have you received a new one?
__________________
Cambridge,ON
MSI Z77 M Power/Bios17.13b1
3770K@4.5ghz
Mushkin #997007
Noctua NH-D14
Gigabyte GTX 660
Seasonic X-660
Corsair 540 Cube
Noctua case fans
Intel Speed Demon x 2

using Prime 95 27.9


Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 29, 2011, 08:12 AM
cmac79's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2008
Location: Newfoundland
Posts: 1,051

My System Specs

Default

yea i got back a new mobo not the same one...yea my dumbass forgot to check boot priority and for some reason my hdd was disabled.got it up and running perfect now...woohooo finally get some real gaming in,been playing on an e7500 for the last 3 weeks waitin for my mobo to come back, it hasn't been fun hahaha
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device BrianHanna Troubleshooting 44 February 11, 2010 01:13 PM
cod 1,2,4,and 5 prob cmac79 Gaming 3 June 1, 2009 01:22 PM
.DLL prob cmac79 Troubleshooting 5 October 22, 2008 08:35 AM
boot up prob cmac79 Troubleshooting 4 September 16, 2008 04:31 PM