Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 29, 2011, 06:13 PM
Fro Fro is offline
Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 4
Default Problem with asus rampage 3 extreme sata 3 ports

so i bought 2 corsair force 3 ssd's today
and i wanted to set to raid 0
the problem is i just can't get into the intel matrix screen
and i pretty much tried everything in the bios ... D:
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 29, 2011, 07:03 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ottawa, Ontario
Posts: 9

My System Specs

Default

I have the board and recently replaced some drives. I ended up changing the bios storage configuration from AHCI to RAID and then I could access the intel matrix using CTRL-I. Once I had the RAID set up, I reverted back to AHCI in the bios.

Now, having said all this, the sata 3 ports use the marvell driver (assuming you are referring to the 1366 board)and I have heard that many people are running into problems when they raid on these ports. Some say the raid speed is slower than a single ssd speed because of the marvell. I have no experience as I dont raid with these ports.

YMMV

Quote:
Originally Posted by Fro View Post
so i bought 2 corsair force 3 ssd's today
and i wanted to set to raid 0
the problem is i just can't get into the intel matrix screen
and i pretty much tried everything in the bios ... D:
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 29, 2011, 07:42 PM
Fro Fro is offline
Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 4
Default

i've done raid 0 before on this board
but not on those sata 3 ports
i'm thinking of to buy a raid control card if i can't fix this or if i can't get decent speed out of the ssd's
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 29, 2011, 08:20 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ottawa, Ontario
Posts: 9

My System Specs

Default

I use raid 0 on the sata 2 ports and I have no problems. Works well. Like you, I have not tried on the others, mainly because I read where a lot of people had problems on the sata 3. I do have drives on mine, but they are not a raid configuration.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shut Down (Or Lack Thereof) Problem - ASUS Rampage Extreme Optix CPU's and Motherboards 10 June 12, 2011 11:58 AM
What RAM for Asus Rampage II Extreme? Jim Johnstone RAM 0 November 11, 2010 12:15 PM
ASUS p6x58D Premium versus Asus Rampage Extreme III Timid newbe New Builds 2 August 17, 2010 01:09 PM
ASUS Launches the Rampage III Extreme and Maximus III Extreme Motherboards FiXT Press Releases & Tech News 4 April 16, 2010 05:40 AM
ASUS Rampage Extreme or ASUS Maximus II Formula AmuseMe CPU's and Motherboards 3 July 20, 2009 09:46 AM