Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #31 (permalink)  
Old October 21, 2011, 05:13 AM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 56

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by keto View Post
He crashed re-installing Windows (or did I read that wrong?). I don't thing it's a virus/bug.
Yes youre riight. It freeze while reinstalling windows.
Reply With Quote
  #32 (permalink)  
Old October 21, 2011, 02:39 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

then i replace the HDD cables and check power connectors for it
Reply With Quote
  #33 (permalink)  
Old October 22, 2011, 06:11 AM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 56

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by KaptCrunch View Post
then i replace the HDD cables and check power connectors for it
So i replaced the cables of my ssd and power cables, but it stil freeze.
Reply With Quote
  #34 (permalink)  
Old October 22, 2011, 08:18 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

have another video card to test or test yours on a buddy system

can you take a screen shot of device manager of HDD controliers

RST mainly wanted to know if have current version 10.6.0.1022
Attached Images
 

Last edited by KaptCrunch; October 22, 2011 at 08:37 AM.
Reply With Quote
  #35 (permalink)  
Old October 22, 2011, 12:30 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2007
Location: Scarborough
Posts: 1,437

My System Specs

Default

Does your motherboard have the latest bios? I remember I had a rig once with the same problem. It was constantly freezing no matter what I did evenwhen trying to install windows. I did a bios update and no more freezing.
__________________


EBAY(http://myworld.ebay.ca/scott0639)
Reply With Quote
  #36 (permalink)  
Old October 22, 2011, 07:16 PM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 56

My System Specs

Default

Ok so here is the screenshot:

@mo' power: I just update the bios to the latest version, then i run the heaven benchmark and youtube then it still freeze.
Attached Images
 
Reply With Quote
  #37 (permalink)  
Old October 23, 2011, 02:15 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

looks to me that MS IDE driver is to date with 17514


check the next above AHC11.0 Serial ATA Controlier, AHCI driver for Intel® Z68 Express Chipset


run intel inf installer to update
Reply With Quote
  #38 (permalink)  
Old October 23, 2011, 07:08 AM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 56

My System Specs

Default

here's the next screenshot.

And i downloaded and installed the intel chipset.
Attached Images
 

Last edited by feubarkada; October 23, 2011 at 11:49 AM.
Reply With Quote
  #39 (permalink)  
Old October 23, 2011, 03:22 PM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 56

My System Specs

Default

My computer still freeeze. Oh god.
Reply With Quote
  #40 (permalink)  
Old October 23, 2011, 03:58 PM
chrisk's Avatar
Folding Captain
 
Join Date: Jul 2008
Location: GTA, Ontario
Posts: 7,410

My System Specs

Default

Just had someone today with similar problem.

I noticed that a MS process that deals with scsi/ahci was being an issue. I tried a couple of things and eventually I went to the bios and changed the sata option to IDE mode instead of AHCI. A boot into windows and reboot did the trick in my case.
__________________
Fold for team #54196
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cod 4 sudden freeze? JustDepends Gaming 11 July 16, 2011 09:52 AM
Win 7 context menu freeze 3 of 7 O/S's, Drivers & General Software 5 December 18, 2009 08:04 AM
System Freeze DXStriker Troubleshooting 7 July 31, 2008 08:38 PM
OCZ Freeze- their new TIM formula Babrbarossa Press Releases & Tech News 13 December 13, 2007 08:27 AM
Freeze Asspigeon Troubleshooting 32 July 26, 2007 07:41 AM