Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 31, 2011, 04:50 PM
Rookie
 
Join Date: May 2010
Posts: 38

My System Specs

Default Computer powers on but no display at all..

I decided to upgrade my computer so I bought the crosshair IV by ASUS, a 950W psu by corsair, and another 5870 to run in crossfire. After setting everything up, the computer powers on but there is no display on the screen at all. I have tried switching ram positions, using only one stick, switching monitors, and using a different video card.

What could be the problem with it?

Also, my computer has never, ever, beeped. Even with my other mobo.

EDIT, PLEASE READ

There are LED lights that indicate booted components. CPU lights up and stays that way so I assume that means ok. DRAM however, blinks. So I think the problem is with my RAM which is listed as compatible by ASUS with this mobo.

So, is it defective or what?
__________________
God Save the Poutine

Last edited by melonpaste; August 31, 2011 at 09:12 PM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 31, 2011, 05:07 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ottawa, ON
Posts: 1,227

My System Specs

Default

Can you take a bunch of pictures of the build?
My assumption is loose or not connected 8-pin or 4-pin ATX connnector. Disconnect both the CPU and ATX connector and then plug them in again.

As for the beeping, does your computer have a buzzer installed? Some motherboards have a jumper that needs to be connected to an external buzzer while others (e.g. my Intel board) have one on-board.
__________________
"The computer programmer says they should drive the car around the block and see if the tire fixes itself." [src]
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 31, 2011, 05:19 PM
Rookie
 
Join Date: May 2010
Posts: 38

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by frontier204 View Post
Can you take a bunch of pictures of the build?
My assumption is loose or not connected 8-pin or 4-pin ATX connnector. Disconnect both the CPU and ATX connector and then plug them in again.

As for the beeping, does your computer have a buzzer installed? Some motherboards have a jumper that needs to be connected to an external buzzer while others (e.g. my Intel board) have one on-board.
I guess but I don't think you would be able to see much. I'll do that.

Same result.

I don't think so.
__________________
God Save the Poutine
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old August 31, 2011, 05:47 PM
Rookie
 
Join Date: May 2010
Posts: 38

My System Specs

Default

I have to do them separately.

This is the computer which is powered on but the monitor power-pn button is orange.
Attached Images
 
__________________
God Save the Poutine
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old August 31, 2011, 05:50 PM
Rookie
 
Join Date: May 2010
Posts: 38

My System Specs

Default

Now it's powered off.
Attached Images
   
__________________
God Save the Poutine
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old August 31, 2011, 05:50 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

any lights on the mobo? should be a mem ok button somewhere..:)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old August 31, 2011, 05:52 PM
Rookie
 
Join Date: May 2010
Posts: 38

My System Specs

Default

Last one before I ran out of batteries. Charging now so if you need another view ask me :)
Attached Images
 
__________________
God Save the Poutine
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old August 31, 2011, 05:57 PM
Rookie
 
Join Date: May 2010
Posts: 38

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by _dangtx_ View Post
any lights on the mobo? should be a mem ok button somewhere..:)
Yup, it lights up.

This is the mem ok button. (No flash because of low battery )
Attached Images
 
__________________
God Save the Poutine
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old August 31, 2011, 05:59 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

good. when its lit hold it

let go

puter should do its thing(do a reboot of sorts)
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old August 31, 2011, 06:10 PM
Rookie
 
Join Date: May 2010
Posts: 38

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by _dangtx_ View Post
good. when its lit hold it

let go

puter should do its thing(do a reboot of sorts)
A little light next to it flashes per second continuously and doesn't stop but nothing else happens.
__________________
God Save the Poutine
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No POST. Sometimes Powers On geokilla Troubleshooting 17 May 19, 2011 08:12 PM
power on powers LEDs and fans for 1 sec then nothing irtehleet Troubleshooting 17 April 29, 2011 11:41 PM
power supply fan and led comes on for a second and powers off mgunteruga Troubleshooting 6 April 2, 2011 07:20 PM
The Floppy Drive Powers On But does not Function hen555 Troubleshooting 9 December 23, 2009 07:15 PM
Computer Powers On But Won't Post silent1mezzo Troubleshooting 6 November 2, 2009 04:46 PM