Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 16, 2011, 02:25 AM
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Burbank California
Posts: 9
Default hd 6970 directcuII spikes and stuff everywhere...

I am having a terrible issue with my hd6970, it used to work AMAZING! i could max out Metro with 45 fps at 1600x900 with full AA and AF i could max out BFBC2 at 90 fps but now out of no where a few days ago my screen goes black, then i restart my computer and my asus MOBO flashes a VGA LED saying there is an issue on VGA. i restart again and it starts up. then i tried to play BFBC2 and i get.. well see for yourself i cant describe this horror story.. looks like everything is a necromorph with spikes and stuff.
youtube.com/watch?v=RExfC5cEk08&feature=channel_video_title

this was recorded on my PC, i have 2600k i7 16 gb gskill ram 750 watts corsiar 80 plus silver .
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 16, 2011, 02:26 AM
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Burbank California
Posts: 9
Default

this was recorded on my PC, i have 2600k i7 16 gb gskill ram 750 watts corsiar 80 plus silver .
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 16, 2011, 02:58 AM
Prolab's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Jul 2010
Location: Mississauga
Posts: 485

My System Specs

Default

Looks like artifacts to me.
__________________
Gaming Rig:
-Swiffy MCP35x X2, (2) Aphacool UT60 480 rad, Heatkiller rev. 3.0, i7 3930k @ 4.6 Ghz, 16 GB G.SKILL F3, Asus Rampage IV Extreme, XFX R9 290 w/ XPSC WB, Crucial M4 128GB & 240 GB Intel 530, (5) 3 TB Toshiba Drive, Corsair AX1200, Win 7 Ult 64-bit

HTPC Rig:
-G3258 @ Stock, Asrock Z97 Pro 4, Gigabyte 270x, 500 GB WD Black, (5) 2 TB WD Green, (1) 3 TB Toshiba HD, (1) 2 TB Samsung F4, Fractal Design R3, Corsair HX620 PS, Win 7 Ult 64-bit
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old August 16, 2011, 03:02 AM
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Burbank California
Posts: 9
Default

That is what i was thinking. But someone told me on the video that it is a punkbuster issue..
This means my GPU is dying? i just barely had it for 20 days.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old August 16, 2011, 03:12 AM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,556

My System Specs

Default

RMA quick, that doesn't look good if you havent OC'd it at all.
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old August 16, 2011, 03:16 AM
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Burbank California
Posts: 9
Default

ya Never OC'd
:( newegg sent me my rma code friday night im shipping this tomorrow for a refund. considered a direct cu 2 gtx 570 as replacmenty as New egg was sold out of the hd 6970
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old August 16, 2011, 05:14 AM
GT7R's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Our universe
Posts: 991

My System Specs

Default

BTW what temps were you getting under max load?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old August 16, 2011, 08:02 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

thinking same thing heat issue looks to me on memory
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old August 16, 2011, 08:26 AM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

i cant access the above for some reason.

lowering clocks did any good? though at boot they would be pretty low.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old August 16, 2011, 02:21 PM
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Burbank California
Posts: 9
Default

well it was idling at about 60 c
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FS] Asus GTX560 Ti DirectCUII ($210), Mac Mini & WC Tubing ottoyu34 Buy/Sell & Trade 1 May 21, 2011 04:15 PM
Ping Spikes Every 8 Seconds? Realityshift Networking 10 December 13, 2010 09:36 AM
[FS] Socket A stuff + AGP card + PSU + LCD + lots of stuff ebdoradz Buy/Sell & Trade 13 June 14, 2009 10:14 PM
Lag Spikes!!! automatic Networking 3 February 1, 2009 12:53 AM
Constant Ping spikes Phobia Networking 10 July 24, 2008 07:26 PM