Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 22, 2011, 02:40 AM
Rookie
 
Join Date: May 2011
Posts: 24
Default Prime95 tests fail

http://imageshack.us/m/850/2411/prime95errorfailure.jpg
As you can see my stress test fails straight away.
It is all on stock.
Also all of my games Crash to Desktop without errors sometimes.

running win7 64bit
fresh computer with a fresh OS install. All drivers are latest.

System info.
CPU: Intel I7 2600
GPU: Gigabyte GTX 570 factory OC running on Non OC clocks
RAM: GeIL 8G Kit (2x4G) DDR3-1333 CL 9-9-9
MOBO: Asus P8P67 EVO L1155 P67
PSU: SilverStone ST75F-P 750W Power Supply, 80Plus Silver

Last edited by CroXtreme; May 22, 2011 at 10:43 PM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old May 22, 2011, 08:57 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,917
Default

need more info, hardware and software

note P67 chipset has been recalled
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old May 22, 2011, 01:06 PM
Rookie
 
Join Date: May 2011
Posts: 24
Default

i don't know what you mean by software info but here is the Hardware info.
http://imageshack.us/m/200/7818/systeminfok.jpg
what do you mean it has been recalled?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old May 22, 2011, 01:08 PM
francisw19's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2009
Location: Alberta
Posts: 246
Default

Which test are you running in Prime95 (i.e. Small FFT, Blend, etc...)
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old May 22, 2011, 01:56 PM
Coffaholic's Avatar
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Jan 2011
Location: BC
Posts: 112

My System Specs

Default

What PSU are you running?

Are the components recently purchased? When the P67 motherboards were first released, there was a recal on them. The new fixed revisions of the P67 boards are all labelled B3. If it is a recent buy i doubt you will have to worry about that though.
__________________
| Q8400 @ 500x8 w/ Corsair H70 | EP45-UD3R rev1.1 bios F11 | 2x2gb Gskill F2-8000CL5-2GBPQ @ 500Mhz | EVGA 560 Ti @ 960/1920/2150 | 64gb Patriot Torqx M28 |
| PC P&C 750w Silencer | Soyo 24" DYLM24D6 | Silverstone Fortress FT02B-W with Air Penetrator fans |

Steam \ BFBC2 ID - Coffaholic | RIFT - Coffaholic \ Perspice Shard


Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old May 22, 2011, 06:18 PM
Perineum's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Surrey, B.C.
Posts: 4,035

My System Specs

Default

Check RAM first. It's the simplest to check and it's most likely at fault. Verify it's all good with memtest86

It not likely to be related to the recall since the recall reason had nothing to do with stability in that way. Furthermore, it doesn't sound like PSU related as that should crash when gaming every time and he's saying it will sometimes work.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old May 22, 2011, 06:41 PM
Coffaholic's Avatar
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Jan 2011
Location: BC
Posts: 112

My System Specs

Default

I took "Also all of my games Crash to Desktop without errors sometimes." as it always crashes, but doesnt always display an error message. Hence PSU as it might be underpowered when all the clocks get ramped up and the video kicks into 3d.

Really, a bunch of information is missing. What type of ram? have a link? Would also still like to know what PSU it is. I agree that ram is the quickest to diagnose. Just try them 1 stick at a time and see if any error out when they are singled out.
__________________
| Q8400 @ 500x8 w/ Corsair H70 | EP45-UD3R rev1.1 bios F11 | 2x2gb Gskill F2-8000CL5-2GBPQ @ 500Mhz | EVGA 560 Ti @ 960/1920/2150 | 64gb Patriot Torqx M28 |
| PC P&C 750w Silencer | Soyo 24" DYLM24D6 | Silverstone Fortress FT02B-W with Air Penetrator fans |

Steam \ BFBC2 ID - Coffaholic | RIFT - Coffaholic \ Perspice Shard


Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old May 22, 2011, 09:54 PM
Rookie
 
Join Date: May 2011
Posts: 24
Default

It is a high quality PSU 750w full power 800w. Brand new PSU.
Brand new 1tb HDD
Bought the motherboard 3 weeks ago.
Does it matter in which sata spot i plug in my HDD's? there are 3 colours.

RAM is GEIL as you can see it in the 1st screenshot i have provided you.

Will update more info soon.

Prime95 was running in Blend mode.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old May 22, 2011, 10:19 PM
francisw19's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2009
Location: Alberta
Posts: 246
Default

Quote:
Originally Posted by CroXtreme View Post
It is a high quality PSU 750w full power 800w. Brand new PSU.
Brand new 1tb HDD
Bought the motherboard 3 weeks ago.
Does it matter in which sata spot i plug in my HDD's? there are 3 colours.

RAM is GEIL as you can see it in the 1st screenshot i have provided you.

Will update more info soon.

Prime95 was running in Blend mode.

I see...I agree with Perineum. Run memtest86 to check if your ram is good. Be sure to let it run for several hours.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old May 22, 2011, 10:28 PM
Rookie
 
Join Date: May 2011
Posts: 24
Default

i will run memtest tonight. so i will get back to you guys in 12 hours.
Reply With Quote
Reply


Tags
prime95

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cp fedex puro ups fail + canada computers fail _dangtx_ Off Topic 21 May 22, 2011 12:16 PM
Prime95 Crash NightRain Troubleshooting 5 May 12, 2010 06:11 AM
Need some help with prime95 Gameplaywarrior O/S's, Drivers & General Software 2 November 29, 2008 11:16 AM
Prime95 and other stress tests Dwayne Overclocking, Tweaking and Benchmarking 22 September 7, 2008 07:05 PM
Prime95 v2.51 enaberif Overclocking, Tweaking and Benchmarking 6 July 25, 2007 08:34 PM