Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 7, 2011, 11:58 PM
Rookie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
Default Internet/Misc Problems

VITALS: Win 7 64, AMD Black 955, 1000w PSU, Radeon 5850, 8 GBs of RAM, Wireless internet.

So, I have a USB 7" display. It runs through USB power, has 2 plugs. for the longest while, I had it plugged in through my secondary monitor's built-in USB hub. It was giving me some crap, not being recognized, etc, so I reinstalled drivers, and when that didn't help, I plugged it in directly through my box. Started working fine.

Then, my computer starts grabbing. Mostly noticeable through music. Then, the internet starts dropping. Not altogether, as windows will always show a connection, just lagging on games, skype calls dropping temporarily, etc(Not a network issue either). So, I check for new video drivers and find some new ones. I install them, and isntantly things get worse. My primary display will start glitching all over the place(Not my secondary, though). Then, I get BSODed(MEMORY_MANAGEMENT). I disable the USB display, reinstall the drivers, and the major glitching goes away, but the internet issue remains(However, it only happens when I'm on Skype).

Does anyone have any ideas about what component might be giving me crap here?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old May 8, 2011, 12:24 AM
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2011
Location: Toronto
Posts: 84

My System Specs

Default

You need to try and narrow it down a bit closer. Have activity monitor runnning when stuff starts to go south and see which component is actively failing on you. If you are not sure if it is the actual internet connection or the wireless device or the router, you can ping each device independently (i.e. ping 127.0.0.1 for the NIC, 192.168.0.1 for most routers, 192.168.100.1 if you are using a Shaw/Rogers modem).
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old May 9, 2011, 08:53 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,937
Default

your missing network hardware to know what G N protocol ?

and the path of internet, mite be wireless router giving issues
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[WTB] Looking for misc watercooling and case Fudd Rucker Buy/Sell & Trade 7 February 2, 2011 06:17 PM
Internet Speed confusion and NAT problems have me in a tizzy. Mr. Gruntsworthy Networking 16 January 13, 2011 02:52 PM
Problems loading most internet sites on all browsers DRYJESUS O/S's, Drivers & General Software 17 December 20, 2010 08:39 AM
[WTB] P55 board + misc Silvgearx Buy/Sell & Trade 5 November 10, 2009 05:38 PM
Internet problems Lpfan4ever Troubleshooting 9 December 20, 2008 09:33 PM