Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #31 (permalink)  
Old March 3, 2011, 07:53 PM
CTA's Avatar
CTA CTA is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: surrey (vancouver) bc canada
Posts: 2,012
Default

i am so idiot to use the jumper pin... thats why it didnt work... [i installed it into my customize case so no power button]... guess i have to use screw driver for a while...

we just tested it at ncix service and discovered why... and it also tested both unsupported and supported ram... no need to rma this mobo... whew...

sorry about it...
__________________
---
NEW: customize case, hx100, i7 920, supreme hf, x58 sabertooth, 3gbx2 ram of ripjaws, xfx hd6950 CF. vertex 2 60gb, seagate and hitachi 1tb, dual mcp355 with ek rex v2, 2x koolance ar697, 2x mcr320, 6x zm-f3 fans.
OLD: cm 690, hx620, intel q9450, True Black, ga-ep45-ud3p, 2gbx2 ram of mushkin xp2 8500, xfx 285. wd caviar se16 640gb, 4x zm-f3 fans.
Reply With Quote
  #32 (permalink)  
Old March 3, 2011, 07:55 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,643

My System Specs

Default

What jumper pin?
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #33 (permalink)  
Old March 3, 2011, 08:04 PM
CTA's Avatar
CTA CTA is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: surrey (vancouver) bc canada
Posts: 2,012
Default

you know pin that is used on the hard drive...
__________________
---
NEW: customize case, hx100, i7 920, supreme hf, x58 sabertooth, 3gbx2 ram of ripjaws, xfx hd6950 CF. vertex 2 60gb, seagate and hitachi 1tb, dual mcp355 with ek rex v2, 2x koolance ar697, 2x mcr320, 6x zm-f3 fans.
OLD: cm 690, hx620, intel q9450, True Black, ga-ep45-ud3p, 2gbx2 ram of mushkin xp2 8500, xfx 285. wd caviar se16 640gb, 4x zm-f3 fans.
Reply With Quote
  #34 (permalink)  
Old March 3, 2011, 08:10 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,643

My System Specs

Default

hmmm, no idea?
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #35 (permalink)  
Old March 3, 2011, 08:16 PM
CTA's Avatar
CTA CTA is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: surrey (vancouver) bc canada
Posts: 2,012
Default

like this white pin



http://en.wikipedia.org/wiki/Jumper_(computing)
__________________
---
NEW: customize case, hx100, i7 920, supreme hf, x58 sabertooth, 3gbx2 ram of ripjaws, xfx hd6950 CF. vertex 2 60gb, seagate and hitachi 1tb, dual mcp355 with ek rex v2, 2x koolance ar697, 2x mcr320, 6x zm-f3 fans.
OLD: cm 690, hx620, intel q9450, True Black, ga-ep45-ud3p, 2gbx2 ram of mushkin xp2 8500, xfx 285. wd caviar se16 640gb, 4x zm-f3 fans.
Reply With Quote
  #36 (permalink)  
Old March 3, 2011, 08:30 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

do explain pretty please. in detail if possible.
danke
Reply With Quote
  #37 (permalink)  
Old March 3, 2011, 08:45 PM
CTA's Avatar
CTA CTA is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: surrey (vancouver) bc canada
Posts: 2,012
Default

okay... i am sure you know about my project at first customize case with gen3 i7 system

i dont have power button yet so i thought if jumper pin should be fine... (i should know that i try to use screw driver first).. so i put jumper pin on the power pin on the mobo... i just turn the computer by psu...

thats why...

after my work at this evening, i went to ncix, and asked if i can exchange... so they refused... so i asked them to test it before i rma it... so they did... the service guy mishandled the mobo (no ground himself or proper gloves)... he installed ram, cpu, heatsink, ram and vga except he also removed the jumper pin then finally power it by phillip screw... it just works...

then i asked him to shut down and tried jumper pin... and i realized that the jumper pin stuff is not working... we just laughed about it... then i also asked him if he has unsupported ram so he does have... we tried it... it works fine...

tonight, i will clean the whole mobo with 99% iso.alcohol... and try it tomorrow morning...
__________________
---
NEW: customize case, hx100, i7 920, supreme hf, x58 sabertooth, 3gbx2 ram of ripjaws, xfx hd6950 CF. vertex 2 60gb, seagate and hitachi 1tb, dual mcp355 with ek rex v2, 2x koolance ar697, 2x mcr320, 6x zm-f3 fans.
OLD: cm 690, hx620, intel q9450, True Black, ga-ep45-ud3p, 2gbx2 ram of mushkin xp2 8500, xfx 285. wd caviar se16 640gb, 4x zm-f3 fans.
Reply With Quote
  #38 (permalink)  
Old March 3, 2011, 08:52 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

well, if you mentioned it in this thread, sorry i missed it man!

if not, pie yourself in the face good :D
Reply With Quote
  #39 (permalink)  
Old March 4, 2011, 12:39 AM
CTA's Avatar
CTA CTA is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: surrey (vancouver) bc canada
Posts: 2,012
Default

yeah... all laugh you want...

now i am clueless... how do you connect dvi cable from hd 6950 ( which port? i tried both) to dell 2209wa? i usually use crt to test the new computer... i also cant find adapter or old vga cable at my home...

edit: try other gpu and try use other pci-e plug (also try to test it with fan from stock heatsink and work)... (i did change auto input sorce to 3: digital input)

i still get something like this



and then sometime i got



really clueless...
__________________
---
NEW: customize case, hx100, i7 920, supreme hf, x58 sabertooth, 3gbx2 ram of ripjaws, xfx hd6950 CF. vertex 2 60gb, seagate and hitachi 1tb, dual mcp355 with ek rex v2, 2x koolance ar697, 2x mcr320, 6x zm-f3 fans.
OLD: cm 690, hx620, intel q9450, True Black, ga-ep45-ud3p, 2gbx2 ram of mushkin xp2 8500, xfx 285. wd caviar se16 640gb, 4x zm-f3 fans.

Last edited by CTA; March 4, 2011 at 02:37 AM.
Reply With Quote
  #40 (permalink)  
Old March 4, 2011, 08:31 AM
lcdguy's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2007
Location: An undisclosed location
Posts: 2,048
Default

have you tried both a dvi and vga cable ? For vga are you missing the adapter. if so i have around 8-9 of them kicking around somewhere. The only thing i can think of isnthe monitor is not detecting a signal before it goes into powersave mode. And as a fellow X58 Sabertooth owner i can say this board is very picky with hardware. (took me 5hrs plus to troubleshoot a problamatic usb device that was causing BSOD's)
__________________
and now for something completely different

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
keep or sell sabertooth x58 CTA Off Topic 12 January 31, 2011 05:59 PM
ASUS Sabertooth X58 Moterboard Arrives, Joins TUF Series FiXT Press Releases & Tech News 28 August 30, 2010 05:20 AM
Good Bye ASRock x58 Extreme Hello EVGA x58 SLI :) BIGFREAK CPU's and Motherboards 5 March 4, 2010 10:40 AM
Asus Launching New TUF Series Sabertooth 55i Motherboard FiXT Press Releases & Tech News 13 August 28, 2009 08:37 AM
AMP Launches SaberTooth PCIe SSD Drives for EeePC FiXT Press Releases & Tech News 0 July 15, 2009 12:29 PM