Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 24, 2011, 06:40 PM
Rookie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 11
Default Help Me With My Build

hello, i am getting problems with my build. my computer was rebooting on desktop with my SLI configuration so i bought an Antec TP-750 and it still reboots either when im at desktop or within a min. sometimes _if im lucky) it will be stable for the whole day but when i reboot it just gets to the desktop and then reboots however the system is abit more stable using the 4 pin instead of the 8 pin.

here is my build
AMD phenom x4 955
MSI NF980-G65 MB
2 GTX 465 in SLI
4GB of ddr3 1300mhz Adata Gaming series ram
Antec TP-750 PSU

from my understanding the PSU should be able to run this, right?

Last edited by fedoraftw; February 24, 2011 at 07:36 PM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 24, 2011, 06:52 PM
maverick_brent's Avatar
MVP
 
Join Date: Jun 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 469

My System Specs

Default

Same old rules out memory one by one check for shorts in the system and check your hdd for errors

And yes that psu should be lots
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 24, 2011, 07:05 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

and take one card out and continue on till you find the bad guy
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 24, 2011, 07:24 PM
Rookie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by maverick_brent View Post
Same old rules out memory one by one check for shorts in the system and check your hdd for errors

And yes that psu should be lots
i did the memory thing. it still does it.

when i use the 8 pin it reboots and is VERY unstable, so i stikc with the 4 pin.
also my board has 3 PCI slots. should the cards be be on the first two slots or does it matter?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 24, 2011, 07:25 PM
Rookie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by _dangtx_ View Post
and take one card out and continue on till you find the bad guy
i have used both cards, they run just fine with a single card running.
but when in SLI it reboots when it hits desktop or within 1 min
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 24, 2011, 08:03 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

is there a place on the motherboard to hook up an extra molex/pci-e/sata power connector?

boards with 3-4 pci-e slots usually come with such thing :)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old February 24, 2011, 08:06 PM
maverick_brent's Avatar
MVP
 
Join Date: Jun 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 469

My System Specs

Default

What are your volts in bios for the rails any oc going on? Have you ruled out the os
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old February 24, 2011, 09:17 PM
Rookie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by _dangtx_ View Post
is there a place on the motherboard to hook up an extra molex/pci-e/sata power connector?

boards with 3-4 pci-e slots usually come with such thing :)
i believe it does not, here is a link to my mobo
Newegg.com - MSI NF980-G65 AM3 NVIDIA nForce 980a SLI HDMI ATX AMD Motherboard
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old February 24, 2011, 09:18 PM
Rookie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by maverick_brent View Post
What are your volts in bios for the rails any oc going on? Have you ruled out the os
how would you check for how many volts on the rails in the BIOS?

everything is stock, no OC
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old February 25, 2011, 05:46 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,954
Default

no power LED lighted on MB then re-seat your video cards, also check sli/cross-over bridge on correct (the reading print right)

other make sure power pci-e is pci-e not epv for cpu power for they are reversed polarity
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
To build, or not to build: that is the question Timid newbe New Builds 5 August 12, 2010 05:33 AM
New Build- Corsair 800D --> My cleanest build ever. Watercooled btdvox Case Mods, Worklog & Gallery 28 May 11, 2010 02:07 PM
Windows 7 Build 7000 VS Windows XP SP3 Build 2600 Benchmarks Veritas Overclocking, Tweaking and Benchmarking 3 March 3, 2009 02:48 PM
Critique my gaming build build 1080p New Builds 10 January 14, 2009 04:18 PM