Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old February 16, 2011, 05:46 AM
N.E.A's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 64
Default another update

i woke up today and opened the case turned it on, the DRAM LED was lighting non stop so i followed the User's Guide instructions and pressed the memOK till it started blinking, the system turn off and then back on the way it was meant to do but suddenly the BootDevice LED was lighting so i shut it down and started it up and got in the bios and i got some PICS, when i got in the boot menu i found that the "boot option #1" was set for the Seagate HD, i clicked the " Hard Drives BBS priorities " and there i selected the Adata SSD i went back and found it was set as my Option #1. i guess that was the problem, wasn't it ? as for the ram i decided to leave it as it was (XMP mode). edit : i will continue testing (shutting down & powering on ) to see if it long gone
http://www.hardwarecanucks.com/forum...1&d=1297863905
http://www.hardwarecanucks.com/forum...1&d=1297863905
http://www.hardwarecanucks.com/forum...1&d=1297863905
http://www.hardwarecanucks.com/forum...1&d=1297863905

edit : guys i had to set the settings back from XMP to Auto cause it did not boot normally but after setting it to Auto it booted well, but i will keep testing.
Attached Images
       

Last edited by N.E.A; February 16, 2011 at 05:59 AM.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old February 16, 2011, 06:51 AM
Top Prospect
 
Join Date: Jan 2011
Location: GTA
Posts: 140
Default

Silly question, and ignore this if you've tried it; did you ever figure out how to reset the CMOS, and did you try that? Remember to disconnect the power and remove the CMOS battery before doing a reset. If it's a jumper remember to replace the jumper to the original position before you put the battery back in and power on your system.

EDIT: I just mentioned that because I've actually had a problem resolved before by doing a proper, battery out, 30 second hold rest before, when initially I thought I'd reset it properly.

Last edited by proxy; February 16, 2011 at 10:00 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asus rampage formula corsair dominator boot problem a guy from somewhere Troubleshooting 5 January 19, 2011 02:15 PM
Boot Problem Win 7 LaughingCrow Troubleshooting 9 December 30, 2010 01:28 PM
Boot Up problem... Again!! CasheKicker Troubleshooting 3 April 12, 2009 12:10 PM
Boot Problem DRYJESUS O/S's, Drivers & General Software 8 January 21, 2009 05:05 PM
Post or Boot? Preemptive RAM problem magictorch Troubleshooting 2 November 11, 2007 07:30 PM