Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 12, 2011, 01:21 PM
Mr. Toda's Avatar
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 28
Default SSD dead?

So I have been using my new build for at least two weeks and everything has been fine until now. I left my PC on and it went into sleep mode and then when I came back to it, it restarted and no longer picks up my SSD drive (windows). I have a 2600K with Asus P8P67 Pro and moved my sata cables to the SATA 6Gb/s ports back when they first said to. I have a 800D case and use the hot bays so what I did was, I took out my SSD and HDD and changed places. My computer still picks up my HDD in either hotswap bay but does not pick up my SSD.

Now when I turn on my PC it says "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key"


So did I some how kill my SSD?


Thanks for any help
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 12, 2011, 01:47 PM
MVP
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 271

My System Specs

Default

Hmm can try installing the ssd directly to the sata 3 slot without the swap bay.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 12, 2011, 02:07 PM
Mr. Toda's Avatar
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 28
Default

I did what you said and I still have know luck, if it is dead do I need to go through NCIX or OCZ to try and get a replacement. The drive is about 30 days old.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 12, 2011, 03:55 PM
MVP
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 271

My System Specs

Default

My guess is you would have to go through OCZ. I think ncix return policy is 30 days or less.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 12, 2011, 04:59 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

just a bad controller would be my guess
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 13, 2011, 09:41 AM
Mr. Toda's Avatar
Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 28
Default

Ok, I need help. Yesterday everything I tried to do I could not get my ssd to work let alone even show up. Since I looked at my bill and it was less then 30 days I sent NCIX a RMA request. Today just for the hell of it I turned on my PC and it started up into windows like nothing was wrong, I didn't even have to enter my password (restored windows)

Now is this something that is going to continue to happen? is it even a SSD problem? or should I just get a new SSD if my request is excepted?

Thank you
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old February 13, 2011, 12:07 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ontario
Posts: 1,383

My System Specs

Default

Check for loose connections might as well send it back now that you have the RMA request though and see what they say.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4870 512, dead but not dead TerenceJ Video Cards 9 January 11, 2010 04:22 PM
680i DEAD DEAD DEAD sizerkozak CPU's and Motherboards 29 February 9, 2007 09:08 PM