Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 21, 2011, 11:01 PM
ultraman7k's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Surrey, B.C.
Posts: 527

My System Specs

Default eyefinity monitor flicker problem with new drivers

So i'm running eyefinity on my XFX 5850. i have it clocked to 800/1125 which has never caused me any problems. My monitors are also running as 3 separate displays, not one large screen.

So here are my problems. I've updated to the most recent drivers, and noticed that I get some pretty sever underclocks while on the desktop. It used to be 400/800 or so which never caused any problems. With the new drivers, it goes to 400/300.

Normally I don't suppose it's a problem, except every so often one of my monitors flicker like crazy. However, it flickers nearly 100% of the time while I am scrolling on a website.

I found this can be solved by keeping a youtube video open or whatever...then the clocks go to 400/900...but if I leave that open, it won't set itself to it's normal 800/1125 in game, as it will remain stuck on 400/900. I like to watch movies while I play WoW, so this poses a problem.

Also, I have noticed that in some loading screens like StarCraft 2, it will go from 800/1125 to 400/550 while loading and cause all sorts of flickering on one of the 3 screens.

Basically, what I would like to know is there any way to keep the new drivers (SC2 seems to demand it) and set the clocks because 400/300 just causes my screens to flicker like mad.

I understand that they are doing this to be more efficient, but it just causes a lot of headaches. I think I was using something like 10.04 or something like that, and never had any problems, but some of my games seem to need new drivers....

HALP!!

edit: i use Chrome, and the flickering seems less severe in Firefox.
also, watching movies using my media player of choice (Gom Player), clocks remain @ 400/300...

so infuriating.

Edit: ok, so i created an eyefinity grouping, and most problems went away, however, I lose the convenience of having my 3 individual monitor set up. I think these new drivers must not cater to that?

Either way I will be rolling back drivers ~ 10.05 ish.

Last edited by ultraman7k; January 22, 2011 at 12:07 AM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 22, 2011, 01:57 AM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 68
Default

what has helped me was turning off amd overdrive in catalyst control center. i had horrible flickering in my eyefinity till i did this!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 22, 2011, 07:00 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,589

My System Specs

Default

My eyefinity wont even kick down into that idle mode, i'm stuck 'idling' at core 300, memory full blown at 1050mhz
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EYEFINITY-Monitor input/GPU output issues... Rikan S-087 Troubleshooting 7 January 18, 2011 02:44 PM
Eyefinity GPU-monitor connection issues Rikan S-087 Video Cards 1 January 17, 2011 06:48 PM
Odd 206BW static/flicker issue Galcobar Display Units 1 July 5, 2010 01:02 PM
eyefinity on T240 monitor? hatabilly0204 Display Units 6 December 10, 2009 08:04 PM
Aspect Ratio Problem despite new ATI drivers richa2002 Troubleshooting 2 June 14, 2008 09:28 PM