Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 14, 2011, 06:13 PM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2009
Location: Lake Cowichan, B.C.
Posts: 218

My System Specs

Default Driver has stopped working and has recovered

I got my XFX Radeon HD 5670 video card today. I installed it with the most recent Catalyst driver from the AMD site. I'm still getting the same error as I got with my old 9800 GT. The error with the heading of "Driver has stopped responding and has recovered". I've tried all the different so-called fixes and none of them work even reformatting doesn't fix this error. It's a bloody pain in the ass.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 14, 2011, 06:25 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,577
Default

maybe a particular program is causing you grief? any similarities between your old install and your new one?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 14, 2011, 08:41 PM
ykcorey's Avatar
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Location: Yellowknife
Posts: 39

My System Specs

Default

Have you installed a new OS since the old error?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 14, 2011, 09:14 PM
Lpfan4ever's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary
Posts: 2,753

My System Specs

Default

My friend was having the same problem with both a 4870x2 and a GTX580. Turns out he had a bad stick of RAM. Might want to check that.
__________________
Quote:
Originally Posted by encorp
I don't know, maybe if you get a big enough compacticator you can put it in your butt and name yourself "sexbuttplug"...
Code:
<martin_metal_88> I think I am gonna sell my server
...
<firebane> i will offer pereniums mom
<firebane> slightly used
<Keltron> slightly is an understatement
<LPfan4ever> Who're you kidding...slightly?
<martin_metal_88> peri's mom, slightly used? lol...

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 15, 2011, 03:06 PM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2009
Location: Lake Cowichan, B.C.
Posts: 218

My System Specs

Default

I just ran memtest for 1 hour and had 0 errors. So that says my Ram is good.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old January 15, 2011, 03:09 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,399

My System Specs

Default

My first guess would be another driver that's causing you grief. When you did the OS re-install, did you install from scratch? Did you do a completely clean hardware install (leave everything off of the motherboard except for your vid card, mem, HDD, and ODD)? Did you do a bios update on the motherboard? How about getting the latest chipset drivers?
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old January 15, 2011, 03:57 PM
yamawho's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Rosemere, Qc, Canada
Posts: 860
Default

This happens sometimes when I play FarCry 2 on my system running win 7 64bit ...

I was running without issues but changed the mobo, ram, cpu and after a fresh os install and the game ... it happened. Updated chipset drivers, a little better but it still happens sometimes ...
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old January 16, 2011, 07:22 AM
ern88's Avatar
MVP
 
Join Date: Jan 2011
Location: Halifax, Nova Scotia
Posts: 277

My System Specs

Default

I get this error as well with my HD 5850. My problem usaully happens watch vids on google chrome. I think it's a windows thing. I have read this problems all over different forums that have different cards from nvidia and AMD. No fixes. I have reformatted my HDD and still get it from time to time.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old January 16, 2011, 11:18 AM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2009
Location: Lake Cowichan, B.C.
Posts: 218

My System Specs

Default

The thing is I can play my NFS:Hot Pursuit (2010) with no problems. But it occures when I play WOW.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bluray program stopped working kyle_L Troubleshooting 1 September 24, 2010 04:04 AM
ASUS Xonar DX 7.1 stopped working any advice Shadowmeph Troubleshooting 1 July 16, 2009 05:51 PM
Mouse Stopped Working geokilla Peripherals 7 May 9, 2009 07:50 AM
"display driver has stopped working" shayan288 Troubleshooting 4 February 26, 2009 07:11 AM
"Display driver stopped responding and has recovered" (Epic Length) tehgooch Troubleshooting 10 May 9, 2008 05:34 AM