Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 17, 2010, 07:34 PM
Phobia's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Richmond, BC
Posts: 1,148
Default xfx 6850

My step brother just got parts for a new computer and i said i would build it for him. I opened the video card and the only thing that came with it was drivers, no dvi adapter or anything. I'm not too impressed. Now we are having troubles connecting a monitor with a standard vga-dvi adapter. I tried my monitor with just a dvi cable and it worked fine. However, his monitor is old and only have a vga imput. I'm not too happy right now. Any solutions to the problem?
__________________
(whitty saying to be plagiarized at a later date)
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 17, 2010, 07:45 PM
ZZLEE's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: KANATA
Posts: 1,961

My System Specs

Default

resalution and hrtz to VGA ( display )
__________________
"EVGA hunted down the last dozen or so expats living in Karachi." SKY
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 17, 2010, 07:53 PM
Phobia's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Richmond, BC
Posts: 1,148
Default

I think it's the card. I was installing windows at the time, and now that windows is done, it just said generic plug and play vga card (or something like that) instead of radeon 6850 series. and the max resolution was like 1400 x 900 or something like that... unfortunately.
__________________
(whitty saying to be plagiarized at a later date)
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 18, 2010, 12:32 AM
ToXic's Avatar
MVP
 
Join Date: Aug 2009
Location: Calgary, AB
Posts: 469
Default

Quote:
Originally Posted by Phobia View Post
I think it's the card. I was installing windows at the time, and now that windows is done, it just said generic plug and play vga card (or something like that) instead of radeon 6850 series. and the max resolution was like 1400 x 900 or something like that... unfortunately.
Go to XFX or ATIs website and download drivers... When it lists it as a generic you dont have drivers so windows uses it as a rudimentary graphics device, same thing happens to all new cards.

Graphics Drivers & Software
__________________
Some kind of pathetic Apple convert

17" Macbook Pro (early 2011 model)
2.2Ghz i7-2720QM | 8GB Corsair DDR3 1333Mhz | 750gb Toshiba HDD | ATI 6750M 1GB
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
XFX Issues Fix for HD 6850 High Idle Fan Speed SKYMTL Video Cards 23 March 28, 2011 12:01 PM
6850 and 5850 in xfire? dadzilla Video Cards 5 November 26, 2010 12:47 PM
6850 or a 6870 cul8erppl Video Cards 31 November 11, 2010 06:35 PM
xfx 6850 not thought out =/ BrianHanna Video Cards 10 November 4, 2010 04:02 PM