Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 1, 2008, 09:19 PM
Infiniti's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 1,388

My System Specs

Default E:/ Application not found

I just fixed my system and now every time I put in a CD to the disc drive, nothing happens. The disc drive is running and Windows detects the drive, but when I double click the icon in My Computer, it says E:/ Application not found. Would it be a software or hardware problem?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 1, 2008, 10:37 PM
donimo's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Vancouver Island
Posts: 831
Default

try uninstalling it in device manager and rebooting, still doesnt work Id lean towards hardware...

also try a different sata port, if its sata....
__________________
Mobo GA-Z77X-UD3 CPU i5-3570K stock RAM:2x4GB Patriot Viper 1866 1.5v GPU:XFX HD6850 BE + Gigabyte HD6850 @820/4400MHz Case:Bitfenix Raider w/2x 200mm + 135mm PSU: Corsair HX620
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 1, 2008, 11:42 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,382

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Infiniti View Post
I just fixed my system and now every time I put in a CD to the disc drive, nothing happens. The disc drive is running and Windows detects the drive, but when I double click the icon in My Computer, it says E:/ Application not found. Would it be a software or hardware problem?
did you try a different disk? if it does the same then I suggest dong what donimo suggested
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 2, 2008, 12:52 AM
Prof. Dr. Silver's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 1,187
Default

Quote:
Originally Posted by Infiniti View Post
I just fixed my system and now every time I put in a CD to the disc drive, nothing happens. The disc drive is running and Windows detects the drive, but when I double click the icon in My Computer, it says E:/ Application not found. Would it be a software or hardware problem?
Could be both! Are you running XP or Vista? And what is on the CD/DVD? What drive is it? Let us know...
__________________
Hardcore Folding at it's BEST! HWC - TPU.... There can be only one team in front! TPU, can you smell our *sses already?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 2, 2008, 10:28 AM
werty316's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 427
Default

Delete the corresponding device in the device manager, reboot and let windows pick it back up to see if that helps.
__________________
If you can see Chuck Norris, he can see you. If you can't see Chuck Norris you may be only seconds away from death.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old January 2, 2008, 08:08 PM
Infiniti's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 1,388

My System Specs

Default

I tried to remove the device and reboot and that didnt work. Im running Vista and its a DVD drive
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old January 2, 2008, 08:14 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,649

My System Specs

Default

Try a different DVD.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old January 2, 2008, 10:21 PM
Infiniti's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 1,388

My System Specs

Default

I tried with alot of discs already and they all dont work. I googled this problem and it seems to only happen to people with Vista.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 27, 2008, 09:03 PM
Trial Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1
Default Same problem wiht E:application not found

I have taken all the same actions you have. I have even
restored my computer thinking it might be some conflict, but no help.

I am running Vista also. The tray will not open, even manually pushing
the button on the side of the laptop, though the indicator light
still shows it is getting power and trying to open.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old November 27, 2008, 09:08 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,570

My System Specs

Default

Is it a Sata drive?

Do you by any chance have any games installed that might have SecuRom installed as DRM?
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
arctic silver ceramique application and opteron load temps magictorch CPU's and Motherboards 10 July 1, 2007 12:41 PM
Wow look what I found:) cdn_Madrach Off Topic 1 May 13, 2007 03:59 PM
New Earthlike Planet found Babrbarossa Off Topic 1 April 26, 2007 07:59 AM
Found a key papixx Off Topic 5 March 22, 2007 12:06 PM
Glad I found you Forge Suggestions & Feedback 12 January 21, 2007 09:40 AM