Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 28, 2010, 06:59 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,067

My System Specs

Default Black Screen??

Well I've got an interesting intermittent problem.

System:
Intel Core i7 930
EVGA X58 3way SLI
PNY GTX465
WD Black 640
6GB G.Skill 9-9-9-27 1600 1.65v
Win 7 64 Bit Home Premium

Every now and then, my computer boots up and I get the windows splash page. After that the traditional blue windows loading screen.
What happens after is wierd.
The screen is just black. My monitor light is blue and solid (meaning it has signal), my EVGA board has its diagnostic LED showing my CPU Temp (which means successful Post) and my HDD light is occasionally flickering.
But, it doesn't load windows. I don't get anything.
I have all my drivers up to date. WIndows is up to date.

Sometimes after 1 restart I get it back, sometimes it takes 1 or 2 before I get it back and running.

Anyone have any ideas on this one?

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 28, 2010, 07:06 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,669

My System Specs

Default

Either re-install video drivers or repair W7. Last time this happened to me I had to repair.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 28, 2010, 07:10 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,945

My System Specs

Default

Hmm that happened to me last night. Screen went blank, but my music kept playing happily. Reset fixed it though and it's been fine tonight.

Though I think my Windows 7 install has been flaky since day 1.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 28, 2010, 07:29 PM
Allstar
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Kingston Ontario
Posts: 926
Default

I had a similar problem before where the screen would go black during bootup for a few seconds and sometimes would just stay black. A reset would get me into Windows but not always. I tried updating drivers and loading a fresh disc image of my Windows install but this didn't fix it.Turned out the problem wasn't driver or software related... it was the videocard. I flashed the bios on the card and this fixed the problem.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 28, 2010, 07:43 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,954
Default

have another moniter on system ?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 29, 2010, 04:55 AM
LionRed's Avatar
MVP
 
Join Date: Jan 2007
Location: Dargaville, New Zealand
Posts: 473
Default

Hmmmm check your 24 pin connector?
__________________
They say you can tell how rich a man's life has been, by how many dogs he has had in it.

RIP Kiwi - Oct 19th/05 - April 18th/11, you will always be our puppy!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 29, 2010, 09:21 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,067

My System Specs

Default

Well, I've re-installed drivers and such so we shall see if that fixes it..

As for the multi-monitor question, its only hooked into a single one right now.

Power connectors are both good on the board and on the VC.

I'll keep everyone posted if it happens again, and if W7 repair doesn't fix it.

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old October 31, 2010, 02:22 PM
Rookie
F@H
 
Join Date: Oct 2010
Location: lÚvis
Posts: 11

My System Specs

Default

did you try a system restore in safe mode
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old October 31, 2010, 03:39 PM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

Most if not all of the above are true and possible. But let me add one more :) Last timethis happened to me on a client build turn out to be the video card. Took me over 3 week to make the same bug on my test bench with the video card. Unfortunatly, asus return me the same one...I think you have a lot of troubleshooting to come dude. But well, as we know you you will fix this. GL ST ;)
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old October 31, 2010, 05:30 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,067

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by martin_metal_88 View Post
Most if not all of the above are true and possible. But let me add one more :) Last timethis happened to me on a client build turn out to be the video card. Took me over 3 week to make the same bug on my test bench with the video card. Unfortunatly, asus return me the same one...I think you have a lot of troubleshooting to come dude. But well, as we know you you will fix this. GL ST ;)
If by some dumb chance it is the VC, i've got a lifetime worth of warranty so I'm not overlly concerned.

So far its been okay for me, but time will tell I suppose.
I'll keep everyone posted if that changes.

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SCREEN BLACK BUT CAN STILL OPEN WINDOWS noviceuser Troubleshooting 5 September 1, 2010 03:25 PM
Black Screen Arinoth Troubleshooting 4 September 26, 2009 11:06 AM
Black Screen With Cursor element291 Troubleshooting 16 April 8, 2009 05:12 AM
Black screen !!! Need Help toni_0177 Troubleshooting 10 August 29, 2008 11:22 PM
Vista/XP black screen problem r00tman Video Cards 12 October 3, 2007 08:37 PM