Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 21, 2010, 04:41 PM
Rookie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Default asusp7p55D-E pro memory detection

my asus p7p55D-E pro in the bios reconnyses only 2 mg of ram on my kingston hyperx khx1600c9d3k2/4gx, win 7 see the missing ram but say it can't be used, how do you fix that,please kinda frustating
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old September 21, 2010, 04:48 PM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,121

My System Specs

Default

Have you tried re-seating and/or swapping the ram?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old September 22, 2010, 04:26 PM
Rookie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Default

yes,they are in dimm A1 and B1 like the userguide says
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old September 22, 2010, 04:43 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

one at a time, load bios defaults,save and reboot. pop the other one in. shut down , power up. see what gives.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old September 22, 2010, 04:58 PM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,121

My System Specs

Default

If you have swapped the memory around and it still gives the same problem, it's probably a defective memory slot. dangtx is suggesting you boot one stick at a time to make sure the memory itself isn't defective.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old September 22, 2010, 05:31 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

that or mobo being picky with that particular set. i have a giga board that doesnt see all the sticks presently in use there unless i go one by one. dont ask, dont tell=it works. :)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old September 22, 2010, 05:42 PM
Rookie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Default

going to try that will reply after
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old September 22, 2010, 06:45 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

cool. let us know how it turns out. drop by the folding forums, as well, if you like :)
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old September 23, 2010, 05:27 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,955
Default

what bios version using i see a memory fix in ver: 1002 with asus P7P55D-E pro also look at the memory list they have P7P55D-E_PRO_QVL.zip.pdf
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old October 3, 2010, 05:52 PM
Rookie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 9
Default

well finely, i got the time to try one at atime and now win7 recon my 4 gb of ram, thanks DANGTX picky my mombo but i does the job.... problem solved
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Corsair Launches AirFlow Pro Memory Parametric Data Display for Dominator DIMMs FiXT Press Releases & Tech News 7 June 1, 2010 05:18 PM
GeIL and Futuremark Launch Online Memory Detection Tool FiXT Press Releases & Tech News 1 December 1, 2009 06:25 PM
[WTB] Memory Stick Pro Duos For PSP Thund3rball Buy/Sell & Trade 0 February 24, 2009 11:25 PM
HDMI Detection Issues CanadaRox HTPC Systems & Software 12 July 3, 2008 12:59 PM
SanDisk 256MB Memory Stick Pro Mr. Friendly Buy/Sell & Trade 1 April 29, 2008 02:44 PM