Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old August 20, 2010, 08:12 PM
Top Prospect
 
Join Date: Dec 2009
Location: Calgary
Posts: 129

My System Specs

Default

I realized my ram was at 1.6V on auto settings when rated voltage is 1.7V. I updated the Bios to the newest revision F8L, and upped the ram voltage to 1.75V and it seems much better. Made it through an hour play session with SC2 with no problems at all. I'm crossing my fingers that's the issue, would be a very cheap/easy/fast fix.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old August 21, 2010, 07:16 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ottawa
Posts: 2,026
Default

Quote:
Originally Posted by Hunt View Post
I realized my ram was at 1.6V on auto settings when rated voltage is 1.7V. I updated the Bios to the newest revision F8L, and upped the ram voltage to 1.75V and it seems much better. Made it through an hour play session with SC2 with no problems at all. I'm crossing my fingers that's the issue, would be a very cheap/easy/fast fix.
But did you run Memtest yet?
__________________
"What is the colour when black is burnt ?" - Neil Young
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old August 21, 2010, 08:09 AM
Top Prospect
 
Join Date: Dec 2009
Location: Calgary
Posts: 129

My System Specs

Default

I've run it for 4 hours with no problem, haven't had a chance to let it run over night yet. Will do when the in-laws are done visiting.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[WTB] PSU and Mobo arekieh Buy/Sell & Trade 0 January 22, 2009 10:03 PM
WTB - Mobo, video card, psu Kayen Buy/Sell & Trade 4 October 26, 2008 09:39 AM
possibly a dead mobo Psycho-Designs Troubleshooting 6 July 23, 2008 09:19 PM
Several bsod .. I blame my PSU suprez O/S's, Drivers & General Software 4 June 17, 2008 12:43 PM
XP Pro BSOD while boot with new mobo SugarJ Troubleshooting 10 April 16, 2008 07:32 PM