Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 12, 2010, 09:22 PM
Rookie
 
Join Date: May 2009
Posts: 40
Default mobo dead?

hey so earlier this week i was trying to turn on my computer and it wouldnt turn on anymore. so first thing i did was reset the cmos since the cpu was oc'ed but wouldn't still work. so i opened the side of my case and checked. there are indicator lights which shows if there are problems with the computer.
so it says my gpu has a problem. so i'm like oh great i do have a spare one and swapped out knowing that the other gpu was perfectly fine, even folding just two months ago. now another light comes on indicating gpu's fine but ram's got issues. so i've swapped all the parts i've got around and my box is still non functional.

think i should get new mobo?
btw i currently have biostar tp43d2-a7
e5300

thanks guys
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 12, 2010, 09:28 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

perhaps take it out, and leave it bios battery less overnight if it doesnt post after said taking out? leave the connector on short bios as well, dont forget to put it back before hooking it up again

if you swap every single component ok, i guess you can get it replaced or if no more warranty another one.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 12, 2010, 09:33 PM
Perineum's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Surrey, B.C.
Posts: 4,037

My System Specs

Default

I've never seen a motherboard fail unless it was due to bad caps.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old August 14, 2010, 06:56 PM
Rookie
 
Join Date: May 2009
Posts: 40
Default

i took the battery out and turned the power supply off and drained the excess charge by pressing the power button. left it alone for a day and tried. no luck. fans spin and lights come up but still same problems.
if it is mobo issue, anyone have suggestion for cheap mobo?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old August 14, 2010, 07:13 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

g31/g41 from giga, as long as youre on ddr2 which you should be :)
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old August 14, 2010, 08:39 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2007
Location: Scarborough
Posts: 1,437

My System Specs

Default

I installed a new asrock g31 in my girlfriends pc about 2 years ago and it hasn't had one single glitch. I paid around $70. You could also try the B/S/T section for a second hand board in case you plan on upgrading in the next year or so.
__________________


EBAY(http://myworld.ebay.ca/scott0639)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old August 15, 2010, 11:29 AM
Banned
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 735
Default

Quote:
Originally Posted by Perineum View Post
I've never seen a motherboard fail unless it was due to bad caps.
I had a Socket 939 Asus mobo that failed because of bad caps.

OP, you could take it to a computer shop that does repairs and confirm? Or if you have a good eye and a volt meter to test? It doesn't sound good, though.

Any chance of testing another PSU? Probably a long shot but maybe eliminate even slim possibilities?

Quote:
Originally Posted by mo' power View Post
You could also try the B/S/T section for a second hand board in case you plan on upgrading in the next year or so.
Yep. That's what I'd do. Check that section and if there's nothing available, look for cheaper G41/G31 motherboards and price match. I was lucky and found a P45 board but I guess it depends how many people are upgrading at the time you're looking?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Possible Dead Mobo and CPU? Infiniti Troubleshooting 12 March 14, 2010 07:17 PM
How do I know when my mobo battery is dead? andynerd Troubleshooting 16 December 15, 2009 10:30 AM
Another mobo dead? encorp Troubleshooting 23 October 26, 2009 09:32 AM
Dead Mobo Arinoth Troubleshooting 3 August 2, 2009 07:20 PM
possibly a dead mobo Psycho-Designs Troubleshooting 6 July 23, 2008 09:19 PM