Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 18, 2010, 06:31 AM
Rookie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Newfoundland
Posts: 28
Default Weird startup problem

my computer freezes when i look at usually videos, but when i plays a game its fine and dandy,when my comp freezes i restart, the bios starts with the normal beep, but the video is really delayed. While loading the bios there is no video, until the login screen for windows. I've updated the drivers tried using 1 video card at a time (im running sli), reset the bois, although having nothing overclocked in the first place i doubt that was a problem. I did have an issue with the comp about a week ago but im not sure what happened, when i came home my computer was shut down and when tried to start it up the usual bios beep started, but again no video checked the vcards, they were hot and the fans weren't working, i let the vcards cool off and it was working fine again fans running and everything.

My setup

2xgtx 260
790i ftw mobo
4gig xtune ram (i thing thats the name)
3.0 Wolfdale Processor
950 watt psu (enermax rev)
windows7 os

Im thinkin a video card problem myself.. but id like a bit of reassurance before i do anything about it. Testing the cards in a different machine is not really an option.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old May 18, 2010, 08:24 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,922
Default

try booting in safe mode, to see if still lags as you described.

other is update MB drivers i see update for W7 (you didn't say 32 or 64bit OS)

Driver Version : 15.53
Date: 03/15/2010
WHQL Certified : YES

also check bios firmware version current is
Bios Version: SZ17
BIOS Date: 10/08/2009

NOTE: E179 MB egva 790i ftw

Last edited by KaptCrunch; May 18, 2010 at 10:41 AM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird problem with Crysis! Need help!! esperasoppa Gaming 10 December 18, 2009 06:24 AM
ok weird problem with a friend (not computer) gingerbee Off Topic 6 October 12, 2009 02:23 PM
Startup problem scottman Troubleshooting 5 October 7, 2009 07:56 PM
Pro help needed: Weird computer problem!!! Ironmonk Troubleshooting 25 October 17, 2008 01:22 PM
Weird problem Kilauea Networking 16 August 21, 2008 09:35 AM