Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 21, 2010, 01:54 PM
Top Prospect
Join Date: Sep 2009
Posts: 57
Default Moving to a new hard drive.

Hi, since i got my new HDD working i am planing to use it as my main HDD and replace the smaller one but how do i do this? I am trying to move my Windows installed HDD to my new one without any reinstalling.
New Rig FTW
E7400 @ 2.8 GHZ
HD4650 PowerCooler
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 21, 2010, 02:12 PM
FlyingFish's Avatar
Join Date: May 2009
Location: Vancouver
Posts: 491

If its a seagate you can use seagate disk wizard to clone the disk.

Or you could use a free app like gparted to clone the disk making a copy of it.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 21, 2010, 07:37 PM
Posts: n/a

acronis does this very well.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 23, 2010, 09:32 AM
Join Date: Apr 2010
Location: Calgary, AB
Posts: 41

Don't know much about free solutions for disk cloning, but I've always used Norton Ghost to clone drives with great success. Even moving to different hardware platforms, which just required a repair installation of windows after the cloning to get the system to boot up and have everything still there the same as it was on the old platform :)
Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Going for new Hard drive apos2009 Storage 0 April 8, 2010 03:17 AM
How do I set my second hard drive as a "data drive"? lsquare Storage 11 March 19, 2010 09:11 PM
[WTB] Hard Drive flightsimnerd Buy/Sell & Trade 9 February 20, 2010 11:16 AM
Moving to a new place, Should I take out my CPU cooler for moving? appplejack Air Cooling 5 March 10, 2009 02:44 PM
Hard drive WolfBane Storage 8 July 24, 2008 12:08 PM