Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 6, 2010, 08:42 AM
cmac79's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2008
Location: Newfoundland
Posts: 1,051

My System Specs

Default major issues

well like i mentioned in my other post my pc crashed yadda yadda yadda i came to the conclusion my hd was gone cause i couldn't get it reformatted at all everythng would just freeze. so i went out and bought a new wd caviar green hd. when i first went to install windows on it i was gettin an error and it wouldn't format with my win7 so i tried xp and after 2 attempts i get it done. I get everything done all my drivers bla bla bla done.I leave and come back about 2 hrs later and its down again. everytime i try to reboot it gets to the windows bootup screen then i get the blue screen of death and then it reboots again. keeps doin this over and over. So im guessing its not my HD. what would be causin this? would it be my ram? I have it done again and its been up and running for about 2 hrs now but its not runnin smooth like it should. everytime i open something click on something there's always a delay before it does anything....
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 6, 2010, 08:57 AM
CMetaphor's Avatar
Quadfather
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal, Canada
Posts: 5,002

My System Specs

Default

Hang on a tick... Both Windows 7 and Windows XP both failed formatting? On a new hard drive?

I'd say test the drive in a different system if you can. If it passes, that means you have a Sata controller problem on the motherboard, which means it may be time to RMA it.

Hope it helps.
__________________
"Backed by common sense and physics!" -Squeetard
Opteron Server for Sale! http://www.hardwarecanucks.com/forum...ade-ideas.html
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 6, 2010, 09:07 AM
cmac79's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2008
Location: Newfoundland
Posts: 1,051

My System Specs

Default

i couldn't get win7 on but did get xp on it...i already sent off my wd caviar blue rma cause i thought that was the prob so while i waited to get my rma back i bought a new one and im havin the same prob...my mobo is a gigabyte and is less then 3 mths old. i have another system i could check on but it has no cpu in it and i don't think the mobo will take my cpu from this mobo. the other one i have is a crappy compaq pc with an asus mobo lol
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 6, 2010, 06:19 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,929

My System Specs

Default

Try changing the SATA mode in the BIOS to IDE/Legacy, RAID, or AHCI. One of them may work.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old April 6, 2010, 08:34 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

ubcd is your best frend. ran memtest and hd test and see what gives. before that drop everest in there and look up temps and what not...:)
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 6, 2010, 08:53 PM
grinder's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 821

My System Specs

Default

queue the silly question:

you are not overclocked are you?
__________________
Phenom II 945 :: ASUS M4A78-E (780G) :: BFG 285GTX :: 4GB Mushkin DDR2 (5-4-4-12) :: Creative Xi-Fi :: Seagate 500 gig 7200.12 (better than WD BLACK!!!!!) :: Samsung 2493HM
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Major Issues With 5870 ! JORD4N Video Cards 26 December 12, 2009 06:43 AM
Major Wheel Deadzone issue mattlef Peripherals 0 September 26, 2009 11:33 AM
Ideas on gaming PC major upgrade majingrim New Builds 14 August 21, 2008 08:32 PM
The first major DX10 demo released Babrbarossa Video Cards 4 February 16, 2007 09:42 PM