Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 10, 2010, 09:17 PM
Rookie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Qualicum Beach, BC
Posts: 24
Default Problem with Mic on skype and other VOIP software

Hey guys. I am having this huge problem that is annoying me and my friends.

I talk to them on skype a lot and i have windows 7 64 bit and im using an onboard soundcard from the intel x38 bonetrail motherboard

When I am playing games people hear what I hear as if im broadcasting but I am not. same goes for youtube or music... people have told me to go to my sound options and go to levels and mute the mic.. but there is no mic located anywhere
http://img208.imageshack.us/img208/5836/soundy.jpg

and when i go to the mixer there is nothing either http://img51.imageshack.us/img51/3789/mixerg.jpg

mic boost makes it worse for people.. but if i dont have it on then people cant hear me. im using a SteelSeries Siberia Full-size Headset with the clip on mic it comes with...

I have never had this problem before.. it just started happening this month..

I hope someone can please help me it gets really annoying sometimes
Thanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 11, 2010, 01:20 PM
punk_zappa's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Nov 2008
Location: Yellowknife
Posts: 965
Default

Try installing an updated driver for the sound.
__________________

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 11, 2010, 05:50 PM
Rookie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Qualicum Beach, BC
Posts: 24
Default

here is the problem in more detail.

as shown in this picture here while watching a Diablo 3 video
http://img195.imageshack.us/img195/8518/helpci.jpg

you can see my mic on the left isnt moving at all but when the video makes noise it makes it like im saying stuff on skype but i am not.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 11, 2010, 08:48 PM
ZZLEE's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: KANATA
Posts: 2,118

My System Specs

Default Are you plugged into rear mic

sound should be fore" front mic" fore haedset. My sister had same problem with vista and scype. select front mic in sound panel
__________________
"EVGA hunted down the last dozen or so expats living in Karachi." SKY
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 11, 2010, 08:59 PM
Rookie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Qualicum Beach, BC
Posts: 24
Default

i dont have my front mics enabled.. and i just ordered a soundcard today
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
So I want a wireless Mic that is not a desktop mic. Z Overlord Audio 3 November 9, 2009 05:24 PM
Webcamera mic 486 Audio 0 August 11, 2009 10:43 AM
Skype User Phone ID? sswilson Off Topic 7 April 27, 2009 06:31 PM
Skype phishing--thought id bring it up. Mysteryous O/S's, Drivers & General Software 2 March 22, 2009 05:09 PM
mic problems Samael Audio 12 March 18, 2009 12:44 AM