Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 8, 2010, 07:29 AM
Trial Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1
Thumbs down ASUS M4A785TD-M Evo: unknown device

I have set up a system with the subject motherboard and NO additional cards or other devices (aside from fixed disks and a monitor of course). I use Win/XP SP3. I have installed all the drivers available on the support DVD which came with the motherboard. I have updated them all to the latest level available on the ASUS support siite. I have updated the BIOS to the latest level. I have taken the latest Chipset and graphics drivers from the AMD web-site. No matter what I do, Win/XP still reports detecting an unknowm device UNTIL I set the AMD 785 HDMI Audio function in BIOS to DISABLED. Why don't the drivers recognise this device? Does it mean that HDMI audio is not available on this motherboard?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 8, 2010, 09:23 AM
punk_zappa's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Nov 2008
Location: Yellowknife
Posts: 965
Default

Why not install the HDMI driver from AMD? Drivers & Support | GAME.AMD.COM
__________________

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 8, 2010, 11:51 AM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

Most of the time when you have a PCI-E HDMI card XP can't recognize it and tell unknow device but it will work. Probably it can't do it even with onboard HDMI.
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 8, 2010, 12:33 PM
MarkOne's Avatar
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
Posts: 4,015
Default

Don't play with AMD board, I may in the ditch ... but you have the same undetected HDMI when the driver of the ATI vga card are not yet install. ( those ATI with HDMI ) May be worth to search on this side since the the onboard GPU is ATI too , do you try to install the GPU driver directly from ATI ?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best ram for ASUS M4A785TD-V Evo ? Koslov RAM 18 June 21, 2011 11:24 AM
Asus m4a785td-v evo help! ubernoobie Troubleshooting 2 January 31, 2010 03:15 PM
[FS] ASUS M4A785TD-M EVO AM3 Board!!! Soultribunal Buy/Sell & Trade 6 January 30, 2010 08:44 PM
Which asus for me M4A78T-E or M4A785TD-V EVO johnnyblazzwa CPU's and Motherboards 3 December 16, 2009 08:38 PM