Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 3, 2010, 07:06 PM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default 3DMark + Win 7???

Hey guys, have any of you fellow overclockers already heard about problem with any version of 3Dmark ( 06 + vantage ) in windows 7 Ultimate 64Bit? I can install it everything is fine install as admin or not. But when I tend to open the software I get a error message. 3DMark has stopped working and blablabla you know the windows error message that offer you to search online. I have tried Hotfix, install it somewhere else and many other thing but can't get one of those to work. If you have any tips please tell me my friend!
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 4, 2010, 07:34 AM
Varroa's Avatar
Allstar
 
Join Date: Nov 2007
Location: National Capital Region, Canada
Posts: 744

My System Specs

Default

Works fine in Win7 64bit Pro for me.
__________________
GAMER: Win7 Pro x64, I7 3770K (stock) (CM 212+), Asus P8Z77-V Pro, Gigabyte 7970 OC Ghz Edition 3 GB, Corsair Vengeance LP 4 x 4GB DDR3 1600Mhz, Crucial M4 120 GB + 256GB, Crucial M500 480 GB SSD, 1TB WD Blk, BRD, HX750W, Auz X-Fi Prelude, & Fractal Design Arc MIDI R2

Lenovo Ideapad Y510p: i7-4700MQ 2.4GHz (undervolted by 80mV), 16GB DDR3L-1866MHz, Intel GMA 4600HD / SLI'ed Nvidia Geforce GT 755M 2GB GDDR5, 240 GB Crucial SSD, 128GB M.2 SSD, 15.6" HD+ Glossy LED
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 4, 2010, 07:43 AM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

Vantage ran fine on Win7 X64 Pro, I haven't ran '06 on this machine yet.
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 4, 2010, 07:43 AM
MarkOne's Avatar
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
Posts: 4,015
Default

Quote:
Originally Posted by martin_metal_88 View Post
Hey guys, have any of you fellow overclockers already heard about problem with any version of 3Dmark ( 06 + vantage ) in windows 7 Ultimate 64Bit?....
first my Stalker and now your 3Dmark ...... now you start to get the feel ,why I have an extra PC on 32 bits and the other with XP I will give a try tonight on my x64 , my so jerk , bad design, cheap parts Asus , and "As Is" support , came with a 3dmark

Good thing I install my x64 on a Gigabyte...... wait a minute.... your problem is also on a Gigabyte,,

Last edited by MarkOne; January 4, 2010 at 07:49 AM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 4, 2010, 07:55 AM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

No link with the board, friend got the same issue with a MSI and I have found few people on the internet having the same issue on asus evga dfi and any type of mobo. Only common thing...windows 7
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old January 4, 2010, 07:59 AM
MarkOne's Avatar
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
Posts: 4,015
Default

I know i just kidding you, my Stalker was running well on the same Gigabyte board, with Home premium x64, I change to Pro, just to gain access to my domain server and use the Virtual XP, because one of my engineering software don't even install on x64
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old January 4, 2010, 08:02 AM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

It's not the OpenAL error is it, if so goto:

Downloads and download oainst.zip and install that

Also make sure you have installed DX9 for '06

Download details: DirectX End-User Runtime

Futuremark had an updated release of Vantage for Win7, this should be 3dmark_vantage_v101_0906a.exe, some of their mirrors might still have the old one up.
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old January 4, 2010, 08:07 AM
MarkOne's Avatar
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
Posts: 4,015
Default

Doc. that's my problem this direct x install from this microsoft link don't even install on my 7 pro , they list it to work with windows 7, no mention of x64, and they make a long list of different vista it's working on
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old January 4, 2010, 08:09 AM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

Well 3Dmark display no error code or anything. It just stop working and need to close. I will take a look later at the vrsion I have to see if I have the fixed one.
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old January 4, 2010, 09:00 AM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

I got it to work somehow (and of course I can't remember). Try installing a DX9 game and/or disabling UAC.

It's possible I used this to install it:

Download details: DirectX Redist (August 2009)
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3DMark 06 & Vantage scores Jonwall Overclocking, Tweaking and Benchmarking 203 March 14, 2014 05:55 PM
PCMark and 3DMark kendallcschm Overclocking, Tweaking and Benchmarking 3 November 11, 2009 11:04 AM
DirectX and 3DMark.... keto Overclocking, Tweaking and Benchmarking 3 July 16, 2009 07:50 AM
3dmark vantage hanging? CMetaphor Overclocking, Tweaking and Benchmarking 9 June 8, 2009 07:50 AM
3DMark Vantage benchmark ipaine Overclocking, Tweaking and Benchmarking 38 October 12, 2008 06:14 PM