Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 24, 2009, 05:12 PM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,455

My System Specs

Default Random Freezing and Black Screens

Hey HWC,

My bro's computer has been acting funky for the late while. While playing games, it would black screen and crash. I've tested the 720BE with Orthos for 2 hours, 8800GS with OCCT Linpack and Memtest.

So what could be wrong?
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 24, 2009, 10:31 PM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,455

My System Specs

Default

Bumps... I NEED HELP!!!
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 25, 2009, 07:33 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

check your directx drivers and hardware the video card if nvidia use 180 driver for the new one 195 is problems i hear
other thing, malware is present run a AV AM AH program
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 25, 2009, 09:00 AM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

Is there any specific game that he play making crash or it's random in any game?
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 25, 2009, 07:30 PM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,455

My System Specs

Default

Its random in any game, except the NES emulator...
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old December 25, 2009, 11:02 PM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,455

My System Specs

Default

help!!!
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old December 25, 2009, 11:13 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2008
Location: Saskatchewan
Posts: 1,122

My System Specs

Default

have you tested the ram?

ah nvm i reread your post memtest was run..
__________________
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=932179

"Be so good at what you do that you cant be ignored"

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old December 26, 2009, 12:03 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,797

My System Specs

Default

I'd focus on overheating vid card first.... do you have the ability to manually set the fan to 100% to see if that makes the issue go away?
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i7 4770K / 2X 8G Gskill 1866 Sniper / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / Seagate Barracuda 1TB
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 250G Samsung 840 Series SSD / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old December 26, 2009, 02:04 AM
TokeR's Avatar
MVP
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 276

My System Specs

Default

RivaTuner will give you the ability to set the fan speeds to 100% Sswilson's idea seems worth a try.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old December 26, 2009, 07:20 AM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,455

My System Specs

Default

I cannot manually set the fan speed coz the cooler is plugged into the motherboard. His video card is a 8800GS w/ GFXChilla. I tried furmark on it and it loads at ~55*. But the black screening only happens in games.
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
See the Laptop With Two Full-sized Screens Unknownm Press Releases & Tech News 4 September 4, 2009 07:07 AM
help with random freezing r3d Troubleshooting 14 August 31, 2008 08:46 PM
Glossy Framed Screens enaberif Display Units 16 February 27, 2008 10:47 AM
Random Freezing Infiniti Troubleshooting 2 November 27, 2007 09:34 PM