Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 23, 2009, 04:06 PM
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 86

My System Specs

Default Beeps on startup?

I was just reading over the beeps topic and I rememberd, everytime i start this pc I hear 2 beeps I think... I just taught it was normal because my pc would start up and since its a new build I dont know if its running at its full potential.

If its 2 beeps theres something wrong with my memory?

Is this something I should worry about?
My memory reads 5.99gb in the windows 7 system properties. I think this is normal right? ( I really installed 6gb 3x2gb ddr3.)

I am going to restart my pc and really check and makre sure how many beeps come.
__________________
Build: i7-920, EVGA GTX 285, XFX X58i Extreme Edition , 2GB x 3 DDR3 - Patriot Viper, ThermalTake M9 V1000series, Ultra LSP 650w, Western Digital 500GB @7200rpm,
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 23, 2009, 04:25 PM
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 86

My System Specs

Default

Something weird I noticed...

I get 2 short beeps then 1 low freq beep


but when I rmoved the usbs plugged in.. no beeps what so ever. and I have 3 usb devices connected

It is the usbs that are causing the beeps... maybe the motherboard is designed like that to let me know...


what do you think?
__________________
Build: i7-920, EVGA GTX 285, XFX X58i Extreme Edition , 2GB x 3 DDR3 - Patriot Viper, ThermalTake M9 V1000series, Ultra LSP 650w, Western Digital 500GB @7200rpm,
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 23, 2009, 05:03 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,937
Default

ithinks that configure has changed an is letting you know....like ext HDD or mem stick
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Startup problem scottman Troubleshooting 5 October 7, 2009 07:56 PM
Comments for startup Pike HardwareCanucks F@H Team 14 May 17, 2009 07:52 PM
No display on monitor upon startup. HELP! bojangles Troubleshooting 20 October 31, 2008 08:53 PM
No beeps, no video :( mattydies Troubleshooting 6 July 19, 2007 08:16 AM
BIOS beeps ktown Troubleshooting 5 April 8, 2007 07:21 AM