Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 16, 2009, 08:24 PM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default GA-P55-UD3R

Hey-Ho again HWC! Today the topic is on my 3 week's old GA-P55-UD3R. I have a wierd issue with it. I am setting on multiple boot. Win 7, Win XP, Win NT08 and when I try to select a boot os ( after the post ) I have to unplug and replug the KB all the time nor it wont get recongize and simply wont work. I have try the bios flash from F2 to F3 but the only thing that change is now this is the 3 boot name I have. Win vista, Win vista, Win 7 ( recovered ). Does anyone know about this kind of issue??? Look at my sig to see the system full spec and ask for info if needed. Thx you HWC!
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 17, 2009, 06:46 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,937
Default

what KB using ? Type usb? ps2?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 17, 2009, 07:02 AM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

USB g11. Wasn't doing that with my previous EP45-UD3P.
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 17, 2009, 07:23 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,937
Default

using 64bit OS ? need to load drivers for each OS
  • 10/06/2009 latest driver
    also the in bios settings have support USB keyboard checked

  • Last edited by KaptCrunch; November 17, 2009 at 07:28 AM.
    Reply With Quote
      #5 (permalink)  
    Old November 17, 2009, 07:46 AM
    MarkOne's Avatar
    Banned
    F@H
     
    Join Date: Oct 2009
    Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
    Posts: 4,015
    Default

    did you keyboard work in the bios ? Kapt give you info on that part of the problem

    BUT.........

    you said you have XP, 7 and NT08 ( you means server 2008 ?)

    on the boot menu you see Vista ?

    do you have vista install on it before ? or did you try to install vista after 7 ?

    just for info the boot menu is in the boot.ini files but you have to know what you do to play in it
    Reply With Quote
      #6 (permalink)  
    Old November 17, 2009, 07:59 AM
    martin_metal_88's Avatar
    Hall Of Fame
    F@H
     
    Join Date: Apr 2009
    Location: Quebec City
    Posts: 4,175

    My System Specs

    Default

    Yes keyboard work in the bios, it seems that there is a delay on the board between bios universal serial bus driver and the windows driver which does not allow the computer to load them IDK. Vista have benn install on this computer about...hm...well before the 7 RC get out. Yes NT is server 2008. What I found strange is that in the boot.ini there is no more vista folder and the boot still appear. Now the KB driver are install on all OS and still having this problem. I think I will upgrade to the UD4P.
    __________________
    Ask for more

    Martin_metal_88
    Colenzo : See system spec!

    Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

    Reply With Quote
      #7 (permalink)  
    Old November 17, 2009, 08:08 AM
    MarkOne's Avatar
    Banned
    F@H
     
    Join Date: Oct 2009
    Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
    Posts: 4,015
    Default

    Martin how many drive you have on it ?.. can you go in disk management , in the admin tools and look the system files is on witch drive ( it will show system on the description of the drive ) don't just asume they are on the same drive with windows
    Reply With Quote
      #8 (permalink)  
    Old November 17, 2009, 08:23 AM
    MarkOne's Avatar
    Banned
    F@H
     
    Join Date: Oct 2009
    Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
    Posts: 4,015
    Default

    here what I suspect

    the os need 2 partitions the boot and the system one, the boot is where windows is , and the system is where are the files like ntldr boot.ini are .. both partition are usally in the same partition C:\ ( I know it's look funny ) . but if you use an old drive with as exemple vista on it , and install 7 on an other drive. the 7 can install the system files in the new drives, but lives the one on the old drive .. now it's look like the bios point to the old system partition .. the boot.ini you look at is in the new system partition, your c:\

    when you reset the bios you probably set the old drive as boot device . you may have other posibility , but they are all results of mismatch the boot and the systems files , in too many install .
    Reply With Quote
      #9 (permalink)  
    Old November 17, 2009, 08:28 AM
    martin_metal_88's Avatar
    Hall Of Fame
    F@H
     
    Join Date: Apr 2009
    Location: Quebec City
    Posts: 4,175

    My System Specs

    Default

    Actually there is 2 drive. WD640 3 partition 440 win 7, 80GBserver 2008 and 76Gb for XP. All system files are where they belong. I would like to try new install on new disk of only 1 OS but...it's pain in the ass to have to set everything back again and for sure it wont fix my KB problem...If I can fix the KB trouble I can live with the boot name because they are in the same order XP server seven so I know which is which. But having to go under my desk unplug and plug KB all the time I restart the computer, and it's happen few time a day, that is no way I know that I will finish by kick the computer.
    __________________
    Ask for more

    Martin_metal_88
    Colenzo : See system spec!

    Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

    Reply With Quote
      #10 (permalink)  
    Old November 17, 2009, 08:33 AM
    MarkOne's Avatar
    Banned
    F@H
     
    Join Date: Oct 2009
    Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
    Posts: 4,015
    Default

    hummmmmmm check your both drive I have a feeling you will see 2 boot.ini
    Reply With Quote
    Reply


    Thread Tools
    Display Modes

    Similar Threads
    Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
    i7 920 + GA-EX58-UD3R = ??? somecanadianguy Overclocking, Tweaking and Benchmarking 154 May 21, 2011 09:54 AM
    DFI MI P55-T36 First Mini ITX P55 Motherboard FiXT Press Releases & Tech News 11 November 6, 2009 10:47 AM
    EVGA P55 Mobo Lineup Revealed + P55 FTW Preview Comment Thread SKYMTL CPU's and Motherboards 11 August 22, 2009 10:31 PM
    EX58-UD3R BIOS error... somecanadianguy Troubleshooting 0 April 12, 2009 08:56 PM