Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 11, 2009, 06:15 PM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 64
Default Computer won't go into windows?!-Fuzzy

hey guys, need help something randomly has happened to my computer was playing modern warfare 2 :S, stopped playing started chatting then went away came back to the computer seemed like the monitor was about to go sleep moved mouse.. Everything went bananas , restarted the computer and from asus start mesh page the everything is chopy like a bad monitor static lines everywhere, green bars ? then windows never boots? !!! whats going .... hdd failure? gpu failures? nothing is hot .... pc specs

core i7 920
asus p6t deluxe v2
evga 260 gtx
western digital 640 hdd ..
a regular monitor ..

didnt make any changes to the computer so im really confused.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 11, 2009, 06:27 PM
Sushi Warrior's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2009
Location: Grimsby, Ontario
Posts: 1,620

My System Specs

Default

Seems you had a GPU overheat and die. I couldn't say for sure though.... I would try a GPU RMA.

EDIT: You sure it wasn't hot?
__________________
||EK Supreme LT Nickel||MCP355/EK X-TOPV2||EK150 M-O res||MCR220/White||NZXT FN120RB/FN140RB||
Project|Oroborous by NZXT and MNPC
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 11, 2009, 06:32 PM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 64
Default

no its not hot at all... Its warm if that ...... I don't see how it can be hot, i ran other games before it was ...il reset the cmos no help... how do i boot in safemode? with the asus board.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 11, 2009, 06:34 PM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 64
Default

the card is warm :S.... i guess i can put an 7800 in to see if it boots or not
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 11, 2009, 06:34 PM
Sushi Warrior's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2009
Location: Grimsby, Ontario
Posts: 1,620

My System Specs

Default

Well a problem with artifacting = a GPU problem. Are you sure the DVI cable is plugged in all the way?

EDIT (again): Try another monitor.
__________________
||EK Supreme LT Nickel||MCP355/EK X-TOPV2||EK150 M-O res||MCR220/White||NZXT FN120RB/FN140RB||
Project|Oroborous by NZXT and MNPC
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 11, 2009, 06:46 PM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 64
Default

could it be the motherboard.?or windows problems? this makes no sense just built the computer maybe 25 days ago :S
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 11, 2009, 07:06 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2007
Location: Scarborough
Posts: 1,437

My System Specs

Default

If you have spare parts, try swapping them first. sure does sound like gpu artifacting.
__________________


EBAY(http://myworld.ebay.ca/scott0639)
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 11, 2009, 08:26 PM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 64
Default

I don't have spare parts, my old gpu is agp.. A friend of mine is sayings its the motherboard....
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 11, 2009, 08:50 PM
odis172's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ottawa, ON
Posts: 682

My System Specs

Default

If your having artifacting straight from when you press the power button, thats definatly the graphics card. Very small chance the pcie port is bad. For the comp to boot properly it needs to be able to communicate with the video output device properly, so either thats stopping it from going into windows, or it is actually going in, but you cant see anything. Try another gfx card, or try your card in friends comp.
__________________
Laptop: Lenovo T420 - Core i5 2520 - 8GB DDR3
Server: 2 xeon E5530 - Asus Z8N-D6 - 12GB DDR3 - 8x 500GB raid 50 - Perc 6/i - Compucase RA448A00
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old November 11, 2009, 09:08 PM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 64
Default

I can see logo, the windows logo 7 logo after that it just sits there, also before there there is a blackscreen with weird white ;l.;''l;l random stuff like that
http://server2.uploadit.org/files/Rhondathesly-FFXI.jpg <--- kinda like that but worse. But the asus bios where select go into windows /skype - has lines like artifacting would.

This is the card i have:
Newegg.ca - EVGA 896-P3-1255-AR GeForce GTX 260 Core 216 896MB 448-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Supported Video Card - Desktop Graphics / Video Cards
Bought about 30 days ago played crysis everything fine, but most of the hardcore gaming was done today on modern warfare 2. game didnt lag at all... just when i restarted the computer this happened.

Last edited by Lavitz; November 11, 2009 at 09:16 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computer Powers On But Won't Post silent1mezzo Troubleshooting 6 November 2, 2009 04:46 PM
Computer won't boot andynerd Troubleshooting 19 October 10, 2009 10:51 PM
Computer won't post Kutesloriel Troubleshooting 13 April 21, 2008 12:43 PM
Computer won't post jnliten Troubleshooting 5 April 7, 2008 08:52 AM
HELP! Windows won't load, BSOD! donimo O/S's, Drivers & General Software 23 December 11, 2007 08:35 PM