Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 2, 2009, 09:20 AM
MVP
F@H
 
Join Date: Jul 2009
Location: Toronto
Posts: 404
Default Computer Powers On But Won't Post

So, my computer was working 100% until friday when it all of a sudden decided not to post.

The system turns on, all the case fans spin, the GPU fan spins on the high RPM like its trying to start but never settles down and the CPU fan isn't spinning either.

It sounds like it does when it first starts up but then never posts. Eventually it'll shut itself down after 25-30 seconds.

Any thoughts?
__________________
Current Rig: C2D E6400 @ 3.0GHz, Vendetta II, BFG 8800 GT, OCZ PC6400 8GB, HX520W, 2x WD 500GB HD, Segate 160GB, WD 200 GB HD, Lancool PC-K62, Windows 7 64 bit, Snow Leopard (on the way)

EVGA 680i SLI Motherboard $80 + Qualitas 73GB 10k SCSI $30
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 2, 2009, 09:30 AM
stoanee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2007
Location: Lacombe Alberta
Posts: 3,258

My System Specs

Default

Possible memory problems? Twice I have had memory fail and it gives the symptoms you describe.
__________________
heatware
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 2, 2009, 09:38 AM
MVP
F@H
 
Join Date: Jul 2009
Location: Toronto
Posts: 404
Default

So, take all but one stick out and then test each stick individually?
__________________
Current Rig: C2D E6400 @ 3.0GHz, Vendetta II, BFG 8800 GT, OCZ PC6400 8GB, HX520W, 2x WD 500GB HD, Segate 160GB, WD 200 GB HD, Lancool PC-K62, Windows 7 64 bit, Snow Leopard (on the way)

EVGA 680i SLI Motherboard $80 + Qualitas 73GB 10k SCSI $30
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 2, 2009, 09:40 AM
stoanee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2007
Location: Lacombe Alberta
Posts: 3,258

My System Specs

Default

Yup, replace with known good stuff if possible.
__________________
heatware
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 2, 2009, 11:40 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,068

My System Specs

Default

I would try what they say as well, could be memory related.

Next Up I think would be the PSU , I had one like that with a failed 12V Rail?

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 2, 2009, 03:56 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2007
Location: Scarborough
Posts: 1,437

My System Specs

Default

If it's not the ram, could it possibly be another 680i that died in it's sleep?
__________________


EBAY(http://myworld.ebay.ca/scott0639)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 2, 2009, 04:46 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Jul 2009
Location: Toronto
Posts: 404
Default

FIXED....All I want to say is F PSU's.

Actually its really my fault. The main 24pin was unsettled just enough to cause the problems (I couldn't see a difference when it was plugged in fully).

Thanks Guys!.
__________________
Current Rig: C2D E6400 @ 3.0GHz, Vendetta II, BFG 8800 GT, OCZ PC6400 8GB, HX520W, 2x WD 500GB HD, Segate 160GB, WD 200 GB HD, Lancool PC-K62, Windows 7 64 bit, Snow Leopard (on the way)

EVGA 680i SLI Motherboard $80 + Qualitas 73GB 10k SCSI $30
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New MB won't post Caldezar Troubleshooting 11 June 19, 2009 12:58 PM
New build Won't Post Gerrich Troubleshooting 10 April 21, 2008 06:33 PM
Computer won't post Kutesloriel Troubleshooting 13 April 21, 2008 12:43 PM
Computer won't post jnliten Troubleshooting 5 April 7, 2008 08:52 AM
New Rig won't POST... qwerty Troubleshooting 17 November 24, 2007 02:20 PM